Foto: Hans van Oosterhoudt

Den Bosch is weer een beetje veiliger

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch doet elke twee jaar onderzoek naar de veiligheid en ziet dat de gemeente steeds veiliger wordt. De landelijke veiligheidsmonitor toont ook dat Dan Bosch het goed doet. Minder inwoners voelen zich weleens onveilig ten opzichte van de andere grote Brabantse steden.

Het aantal woninginbraken was vorig jaar met bijna een kwart afgenomen ten opzichte van 2015, het aantal straatroven is een jaar met 11 procent afgenomen. Het aantal diefstallen uit personenauto's is het afgelopen jaar met een kwart afgenomen. Er zijn wel meer fietsendiefstallen (16 procent) en in vergelijking met vijf jaar geleden steeg het aantal diefstallen van motorvoertuigen met 23 procent naar vijftig diefstallen. Dan gaat het vooral om auto's.

'Zwak'
Ruim de helft van de wijken heeft een sterke veiligheidssituatie. Uit het onderzoek blijkt dat de Binnenstad en West een 'zwakke' veiligheidssituatie hebben. In de Binnenstad kan dat komen door de grotere hoeveelheid mensen die zich in een relatief klein gebied bewegen. De veiligheidsindex van West heeft te maken met invloed van de Kruiskamp. De onderzoekers hebben een negatieve score ontdekt bij de beleving van inwoners bij criminaliteit en overlast in de buurt. Daardoor scoort de buurt 'zwak'. De veiligheidssituatie van de andere buurten in West is 'gemiddeld'.

Het volledige onderzoek staat op de gemeentewebsite.

Meer berichten