Foto: Joost Milde

Meezingen met de Opera Sing Along op de Parade

DEN BOSCH - Bezoekers van Opera op de Parade op woensdag 25 juni die de smaak te pakken hebben, kunnen twee dagen later zelf uit volle borst meezingen tijdens het nieuwe opera-evenement Opera Sing Along. Omroep Max vindt dat heel Nederland zou moeten meegenieten en maakt tv-opnames. Omroep Brabant zendt het operafestijn live uit.

Het gratis toegankelijke openluchtevenement aan de voet van de Sint-Jan begint woensdag 27 juni om 20.00 uur met de bekende, laagdrempelige opzet. Liefhebbers van opera en klassieke muziek nemen zelf hun zitplaats, hapjes en drankjes mee. Op die manier schotelt Opera op de Parade muziek voor aan bezoekers die op informele manier willen proeven van melodieuze aria's en klassieke klanken.

Verdi's beste
In samenwerking met Theater aan de Parade brengen Opera Zuid en philharmonie zuidnederland Verdi's opera Un Ballo in Maschera, over het waargebeurde verhaal van de Zweedse koning Gustav III, die in 1792 tijdens een gemaskerd bal vermoord werd. Un Ballo in Maschera is misschien niet Verdi's bekendste opera, maar het is wel een van zijn beste, met een intrigerend verhaal over ongeoorloofde liefde, voorspellingen, verraad, samenzweringen en fenomenale muziek.

Meezingfestijn
Twee dagen na Opera op de Parade, op vrijdag 29 juni, begint om 20.30 uur voor de eerste keer de Opera Sing Along, ook op de Parade. Dat wordt een meezingfestijn van operahits, met als muzikaal fundament de philharmonie zuidnederland, het Brabant Koor en een vijftal zangers.

Verrijking
De gemeente Den Bosch is vanaf het prille begin van Opera op de Parade in 2007 nauw betrokken bij het evenement. Wethouder Van Olden: "Opera op de Parade is sinds 2007 niet meer weg te denken uit Den Bosch. Een prachtig evenement op een van onze mooiste pleinen met steevast een massale publieke opkomst. De komst van de Opera Sing Along is een verdere verrijking van de reeks bijzondere evenementen in Den Bosch."

De Opera Sing Along is een sta-evenement. Een drankje of hapje wordt op de Parade besteld. Meer info over beide opera-avonden staat op de facebookpagina van Opera op de Parade.

Meer berichten