Dansers oefenen hard voor de uitvoering op zaterdag 9 juni bij Perron-3. In de voorstelling van 12.00 uur dansen de peuters mee, om 15.00 uur zetten de kleuters hun beste beentje voor. Kaarten zijn à 12,50 euro te koop bij Perron-3.
Dansers oefenen hard voor de uitvoering op zaterdag 9 juni bij Perron-3. In de voorstelling van 12.00 uur dansen de peuters mee, om 15.00 uur zetten de kleuters hun beste beentje voor. Kaarten zijn à 12,50 euro te koop bij Perron-3. (Foto: Wim Roelsma/Artishoot)

Dansplaats Engelen brengt 'Timeless'; dansshow met jong en oud(er)

ROSMALEN - Het kan soms raar lopen. Na het maken van een openingsdans voor een bruidspaar, kreeg Annemarie Cools, afgestudeerd als HBO Docent Dans, de vraag, of ze de dansschool in Engelen wilde overnemen? Annemarie: "Daar was ik naar op zoek. Dat zoiets zo maar voorbijkomt, onvoorstelbaar. Dansen en lesgeven is mijn leven. Deal gemaakt."

Door Ad Pijnenburg

Onder de naam Dansplaats Engelen geeft Annemarie nu les aan 165 leden in meerdere danssoorten voor alle leeftijden en in Breda geeft zij les aan groepen met een verstandelijke beperking. "Dansplezier, dansimprovisatie en danstechniek gaan in mijn lessen hand in hand", vindt Annemarie. Zij ontvangt mij in haar knusse dansruimte daar in het Engelerpark. Een clubje van vijf meisjes, leeftijdsklas 7-10 jaar doet voor grote spiegels een warming Up voor hun Clipdance.

Veilig en vertrouwd
Annemarie: "Zij dansen straks op een eigen gemaakte choreografie. Ik vind het leuk dat kinderen eigen choreografieën maken waarin zij gevoelens en emoties kwijt kunnen gebaseerd op een eigen verhaal. Zo hebben leerlingen ook wat vrijheid in de dans." De vijf meisjes zitten met Annemarie in een kringetje. Elk meisje verteld kort over wat ze onlangs leuk heeft gevonden. Dat voelt veilig en geeft een vertrouwde sfeer. Daarna gaat de les beginnen waarbij de vijf vervolgens helemaal losgaan. Ongelooflijk dat ze de, voor die leeftijd moeilijke pasjes en bewegingen kunnen maken maar vooral onthouden.

Van jong tot oud
Annemarie: "Je moet liefs zo vroeg mogelijk beginnen. Ik heb al een groepje van 2 tot 4 jaar die een peuterdansje leren, een groepje van 4 tot 5 jaar voor de kleuterdans en een groep 5 tot 6 jarigen die jazz-streetdance leren. Zo klimt dat op naar 55-plus en ouder met alle soorten dans zoals, hip hop, breakdance, dance fit, poweryoga, moderne dance en zelfs klassiek en modern ballet. Ook geven wij dansworkshops (op locatie), danskinderfeestjes op maat of openingsdansen voor een bruiloft."

Optreden voor publiek
Annemarie wordt daarbij professioneel ondersteund door drie andere docenten: Arjuna Vermeulen, hij stelt zich ten doel om Breakdance in Den Bosch en omgeving op de kaart te brengen. Docent Milou van Dooren-Weekers verzorgt al 10 jaar hip hop waar plezier en educatie samengaan en Linsey Korsten doceert hip hop/streetdance en traint met plezier het selectieteam 'The Hip Hop Statement'. Groepen die er klaar voor zijn gaan optreden zoals onlangs op Koningsdag en met muziek op de Dieze.

Met de voorstelling 'Timeless' tonen alle groepen van Annemarie's zaterdag 9 juni hun danskunsten bij Perron-3 in Rosmalen. De peuters dansen in de voorstelling van 12.00 uur en de kleuters dansen in de voorstelling van 15.00 uur.

Meer berichten