Getoeter in de stad met Jazz in Duketown

DEN BOSCH  - Saxofoons, trompetten, gitaren, drums en alle andere muziekinstrumenten waar artiesten jazzmuziek op kunnen spelen, verzamelen zich van donderdag 18 tot en met maandag 21 mei in de Bossche binnenstad, tijdens de vijfenveertigste editie van het gratis muziekfestival Jazz in Duketown.

Verdeeld over over zo'n tien locaties spelen tijdens het pinksterweekend muzikanten uit binnen- en buitenland jazzmuziek of muziek die aan de jazzstijl verwant is. Jazz in Duketown is daarmee het grootste gratis jazzfestival van Nederland dat jaarlijks ruim 150.000 bezoekers naar Den Bosch trekt

Dit jaar bouwen verschillende jongerenorganisaties het jongerenpodium 'Jungle in Duketown', waar talent van Bossche bodem een podium krijgt om zich te laten horen. De vrijdag is de akoestische avond, een combinatie van theater, cabaret, muzikanten, sing- en songwriters. Op zaterdag gaat het er wat harder aan toe, met overdag live-acts en 's avonds vanaf 20.00 verschillende dj's. Het jongerenpodium sluit zondag af met JazzyBijten, waar men luistert naar jazzbandjes onder het genot van een brunch.

Waar vorig jaar Trijntje Oosterhuis het jazzfestival afsloot, is die rol dit jaar weggelegd voor Alain Clark. Zijn optreden begint om 16.30 uur. Het volledige programma met alle artiesten en locaties staat op de website van Jazz in Duketown.

Meer berichten