Zowel op vrijdag als op zaterdag wordt er gevoetbald om de Brabant Girls Cup. Naast de poule-wedstrijden zijn er randactiviteiten, zoals de mini-fair met meidenspullen en andere spelletjes.
Zowel op vrijdag als op zaterdag wordt er gevoetbald om de Brabant Girls Cup. Naast de poule-wedstrijden zijn er randactiviteiten, zoals de mini-fair met meidenspullen en andere spelletjes.

Voetbalmeiden strijden om de Brabant Girls Cup

ROSMALEN - Honderden dames van tientallen teams uit België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Zwitserland en Nederland strijden vrijdag 11 en zaterdag 12 mei op het Sportpark De Groote Wielen van voetbalclub OJC Rosmalen om de Brabant Girls Cup in het gelijknamige toernooi.

De meest teams komen donderdag 10 mei 's middags aan. Om alle deelneemsters een warm welkom en een podium te bieden, begint het toernooi met een parade. Daar kunnen de teams en landen laten zien dat ze naar Brabant zijn afgereisd om te winnen. Vanaf 19.30 uur lopen de teams een route richting Sportpark de Groote Wielen. Gewapend met spandoeken en yell vormt die parade elk jaar de aftrap van het weekend. Het thema van dit jaar: Let's get loud!.

Randprogramma
Na de opening pakken de teams voldoende rust voor de volgende speeldagen. Zowel op vrijdag als op zaterdag wordt er gevoetbald en is er altijd wel een wedstrijd om te zien. Naast de poule-wedstrijden zijn er randactiviteiten, zoals de mini-fair met meidenspullen en andere spelletjes. Naast voetballen is het volgens de organisatie ook de sfeer die de teams naar Rosmalen brengt, de goede organisatie met vele vrijwilligers en alle extra's die speciaal zijn gefocust op meiden en vrouwen, zoals de mini-fair, de Kahoot Quiz en de parade door Rosmalen.

Support op de Groote Wielen
Wie benieuwd is naar de Brabant Girls Cup en 'onze' dames wil aanmoedigen, kan op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei een kijkje komen nemen op Sportpark De Groote Wielen. Daar kan men de internationale en sportieve sfeer proeven die het voetbaltoernooi al jaren met zich mee brengt. Het Brabant Girls Cup toernooi wordt mogelijk gemaakt door sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk de sportieve deelneemsters. De organiserende commissie van de Brabant Girls Cup spreekt daarvoor haar dank uit.

Meer berichten