Logo stadsbladdenbosch.nl


City Food & Film Festival is een productie van de Verkadefabriek en HAS Hogeschool. Het festival komt tot stand met steun van de Rabobank, Den Bosch Celebrates Food en Brabant Celebrates Food. Er zijn bier-, gin-, whisky- en hummus-proeverijen, een Food Quiz en diverse kinderfilms- en activiteiten. Verder zijn er masterclasses van onder andere David Klingen en lectoren van HAS Hogeschool.
City Food & Film Festival is een productie van de Verkadefabriek en HAS Hogeschool. Het festival komt tot stand met steun van de Rabobank, Den Bosch Celebrates Food en Brabant Celebrates Food. Er zijn bier-, gin-, whisky- en hummus-proeverijen, een Food Quiz en diverse kinderfilms- en activiteiten. Verder zijn er masterclasses van onder andere David Klingen en lectoren van HAS Hogeschool.

Food & Film Festival; beeld op je bord

DEN BOSCH - Bij de Verkadefabriek worden van woensdag 9 tot en met zondag 13 mei naast de ogen en oren ook de smaakpapillen geprikkeld. In samenwerking met de HAS Hogeschool houdt de Bossche cultuurcluster het Food & Film Festival, over het eten en drinken van vandaag en morgen.

Topkoks, theatermakers, taartenbakkers en vinologen nemen bezoekers vijf dagen mee op reis langs smaken. Met op de menukaart theatervoorstellingen en films, lezingen en talkshows, proeverijen en diners, masterclasses en ontdekkingstochten, allen gelieerd aan ons eten en drinken.

Tijdens het City Food & Film Festival gaan drie nieuwe 'foodfilms' in première: 'Schumann's Bar Talks' over 's werelds beste bars, 'Ramen Heads' over de diepgewortelde noedel-geschiedenis en 'Constructing Albert' over chef Albert Adrià die uit de schaduw van zijn wereldberoemde broer Ferran Adrià (elBulli) probeert te stappen.

Taart op Moederdag
Joël Broekaert legt uit hoe en waarom men respectvoller met eten moet omgaan en beent een varken uit. MasterChef-finalist David Pauka laat zien en proeven hoe je goed en lekker barbecuet. Wildslager Herman Ter Weele bereidt met topchef Eric-Jan Fransen een wildmenu. Hans Spitsbaard, winnaar van Heel Holland Bakt, bakt op Moederdag een taart.

Edwin Kats, van het Bossche restaurant Noble, vertelt over zijn leven als topchef. Sterrenkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel kookt een exquise vijfgangendiner op muziek. Verder serveert groenterestaurant Pollevie een 'good', 'clean' en 'fair' menu. Tijdens een Stads- en een Fabriekssafari ontdekken bezoekers bijzondere horecaconcepten en vergeten ambachten.

Eten in het donker
Voor de film 'Mein Blind Date mit dem Leben' wordt er in het donker gedineerd en na 'The Hundred Foor Journey' wordt er een smaakvolle curry opgediend. Wijn bij Stijn laat zes wijnen proeven na 'Kissed by The Grape' en tijdens 'Burnt' serveert Happaz smakelijke gerechten.

Na de documentaires 'Silent Land', 'Het mysterie van de melkrobots', 'Canned Dreams' en 'Boer Peer' gaan makers en betrokkenen met publiek in gesprek. Sien Vanmaele brengt men dichter bij de Syrische cultuur tijdens haar theatrale food-performance 'Witlof from Syria'; de smakelijke, wrange voorstelling 'Honger' (Matzer) belicht het onblusbare verlangen.

Het volledige programma is terug te vinden op de website van de Verkadefabriek.

reageer als eerste
Meer berichten




Shopbox