Foto: Karin Wagter

Den Bosch zingt... op de Parade

DEN BOSCH - Voor het tweede achtereenvolgende jaar vult het muzikale evenement 'Den Bosch zingt... op de Parade' op Hemelvaartsdag de Parade in Den Bosch met muziek. Bossche vocalen treden donderdag 10 mei op en het publiek mag meezingen.

"Wij merkten dat in eerdere jaren de toeschouwers en deelnemers rond 18.00 uur begonnen te vertrekken", vertelt organisator Peter van den Groenendaal. "Vaak moeten mensen de volgende dag ook werken, vandaar. Op Hemelvaartsdag speelt dit minder omdat de meeste mensen op vrijdag erna vrij zijn".

Bij 'Den Bosch zingt... op de Parade' klinken bekende melodieën en worden te teksten op een scherm geprojecteerd. Op die manier kan iedereen meezingen. Onder leiding van presentator Hans Tervoort treden een aantal bekende Bossche zangers en zangeressen op met liedjes die bijna iedereen kent. Ook dit jaar zijn onder andere Roland Schenk, Morena Brouwers, Nadine Tervoort, Linda Pelders en Ad Simons van de partij. Tussen 15.00 en 18.00 uur zingen zij, samen met het publiek zo'n 35 nummers.

In het voorprogramma, dat om 13.30 uur begint, treden de Black Albino's op. Een in Den Haag en omstreken bekende band, die voornamelijk jaren zestig nummers speelt. De Bossche inbreng in de band bestaat uit gitarist Paul van der Voort Maarschalk en zangeres Dorith Hentenaar, ook bekend van de Party Bende.

"Wij rekenen op goed weer en veel publiek, dan wordt het een hele gezellige middag. Voor de mensen is het tevens een mooie gelegenheid om de vernieuwde en grotere terrassen op de Parade te komen bewonderen", zegt Van den Groenendal tot slot.

Meer berichten