Foto: RVD / Erwin Olaf

Koningin Máxima opent nieuwe ruimte van Social label

DEN BOSCH - Koningin Máxima komt dinsdag 15 mei naar de Tramkade in Den Bosch om het Social label Lab te openen, de werkplek voor ontwerpers en makers en conceptstore voor de designproducten van Social label in het Werkwarenhuis. Van daaruit wordt gewerkt aan de collectie en community van Social label en geëxperimenteerd met sociale vernieuwing.

Stichting Social label is in 2014 opgericht door ontwerpers Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone). Met het maken van designproducten biedt de organisatie een podium en waardevol werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Social label is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld een beperking, psychische en verslavingsproblemen, langdurig werklozen, jonge schoolverlaters, actieve ouderen en vrijwilligers. Social label is tegelijkertijd een landelijk platform dat topdesigners met de makers samenbrengt.

Niemand langs de kant
Momenteel zijn twaalf topontwerpers aangesloten, onder wie Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Dick van Hoff, Edwin Vollebergh, Borre Akkersdijk en Roderick Vos. De groeiende beweging Social label streeft naar een sociaal duurzame, inclusieve economie. Een economie die de samenleving verbetert, laat niemand aan de kant staan, is de gedachte.

Herbestemde graansilo's
De nieuwe plek voor Social label spreekt tot de verbeelding. Stichting Social label heeft met steun van Rabobank Foundation de transformatie van de oude fabriek naar een eigentijds lab/ conceptstore in gang gezet. Ontwerper Piet Hein Eek werd gevraagd voor de architectuur en ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) deed de inrichting. Publiek kan vanaf dinsdag 15 mei winkelen in de monumentale conceptstore verdeeld over twee verdiepingen met werk-units gemaakt van herbestemde graansilo's en watertorens.

Koningin Máxima is in de ochtend van dinsdag 15 mei bij Social label om het Lab tijdens een besloten bijeenkomst te openen. 's Middags is iedereen vanaf 14.00 uur welkom voor een rondleiding bij Social Label aan de Tramkade 20-24. Meer informatie over het designplatform staat op de website van Social label.

Meer berichten