Met tal van festiviteiten viert de Herman Jozef School in Middelrode dat zij 50 jaar geleden op één locatie verder gingen. Kaartjes voor de High School Party en 70's,80'' en 90's Party zijn al verkrijgbaar.
Met tal van festiviteiten viert de Herman Jozef School in Middelrode dat zij 50 jaar geleden op één locatie verder gingen. Kaartjes voor de High School Party en 70's,80'' en 90's Party zijn al verkrijgbaar. (Foto: Wendy van Lijssel)

Basisschool Herman Jozef al 50 jaar de spil van Middelrode

MIDDELRODE - "Wij hebben de leukste school van Nederland." Dat stelt directeur Maroesja Schraven van basisschool Herman Jozef uit Middelrode. Daar wordt met tal van festiviteiten het weekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni het 50-jarige jubileum gevierd en om haar statement te bekrachtigen nodigt de directeur jong en oud uit om zelf sfeer te komen proeven.

Door Wendy van Lijssel

Basisschool Herman Jozef uit Middelrode bestaat 50 jaar. Een jubileum waar gedurende het schoolseizoen met festiviteiten al aandacht voor is en was en het weekend van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni wordt besloten met een festiviteiten voor jong en oud. "Wij gaan het 50-jarige bestaan goed vieren want wij hebben de leukste school van Nederland en het ook nog eens de spil van het dorp. Daarom vieren we het niet alleen met onze leerlingen, maar met de hele gemeenschap en iedereen die het leuk vindt om aan te sluiten", vertelt directrice Maroesja Schraven.

School wordt festivalterrein
Laatstgenoemde hoopt dat ook veel oud leerlingen de gelegenheid aan zullen grijpen om nog een keer hun voormalige basisschool te bezoeken. "Geteld over die vijftig jaar hebben we circa 1500 (oud) leerlingen. Daar zijn er al bij die opa en oma zijn. Een aantal hebben inmiddels hun (klein)kinderen intussen hier op school zitten. Dat is toch mooi", stelt Schraven. Voor alle feestelijkheden wordt niet uitgeweken naar een andere locatie of horeca gelegenheid. Het grasveld achter de school wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot festivalterrein compleet met een aantal tenten en podiums. Daar zijn op vrijdag vanaf 20.00 uur tot 01.00 uur alle oud leerlingen van 12 tot 18 jaar welkom om tijdens de High School Party met de beentjes van de vloer te gaan op muziek van dj Wilbert.

Een dag later gaan de flappen van het tentzeil al om 16.00 uur los voor een 70's, 80's en 90's party voor oud leerlingen, hun partners, maar ook anderen vanaf 18 jaar. Voor beide feestelijkheden zijn kaartjes verkrijgbaar bij De Driezeeg, Moerkoal, kapsalon Lambère, Shell van Boxtel in Middelrode en Mieke Wijgergangs in Berlicum. Vrijdag kost in de voorverkoop 7,50 euro en is inclusief 4 consumpties. Opgeteld is deze avond eigenlijk gratis en zijn de kaartjes bedoeld om de belangstelling te peilen. De 70's,80's en 90's party op zaterdag kost 10 euro in de voorverkoop.

Zondag is de gratis toegankelijke Familiedag met uiteenlopende activiteiten van 10.30 uur tot 17.30 uur. "Er is kindervertier, muziek, iets te eten en drinken en heel veel gezelligheid", belooft Schraven. "Kom allemaal gezellig sfeer proeven." Lachend: "En een hapje en drankje."

Meer berichten