De Hangop in de Willem Twee biedt maandelijks ruimte aan het Bossche Poëziepodium. De toegang is gratis. Foto: Ton Stassen
De Hangop in de Willem Twee biedt maandelijks ruimte aan het Bossche Poëziepodium. De toegang is gratis. Foto: Ton Stassen (Foto: Ton Stassen)

Woordkunstenaars op het Poëziepodium

DEN BOSCH - Ware woordkunstenaars wervelen op woensdag 9 mei op het maandelijkse Bossche Poëziepodium. In de Hangop in de Willem Twee nemen ze het publiek vanaf 19.30 uur mee op een reis langs engagement, rijm, absurdisme en beeldende taal.

Rotterdammer Edwin de Voigt groeide op in Den Bosch en komt graag een avondje terug. Om te zorgen dat hij zich helemaal thuis voelt, omringt het Poëziepodium hem met drie Bosschenaren. Zoals 'steedsdichter' Doeko L., die telkens op onnavolgbare en vaak absurdistische wijze duidelijk maakt dat Den Bosch toch écht een stadsdichter moet hebben.

Ook Gerard Scharn is van de partij. Zijn gedichten getuigen van historisch besef en engagement. Het viertal wordt gecompleteerd door podiumorganisator Emiel Bootsma. De enige rijmende stadsgids van Nederland wenst zich poëtisch uitsluitend te uiten via rijm en strak metrum, en weet tegelijkertijd toch steeds weer te verrassen met vaak humorvolle plotwendingen.

De muzikale ontspanning is in de – ondanks haar jeugdige leeftijd – ervaren handen van Eveliene Pas. Zij brengt zelfgeschreven muziek waarbij zij zich begeleidt op gitaar. Heerlijke luisterliedjes met een aangename stem. Het programma wordt gecompleteerd door een bescheiden open podium. Alle aanwezigen die dat willen, mogen ieder maximaal twee korte, eigen gedichten voordragen.

Meer berichten