Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie

Mariamaand met vieringen in de Sint-Jan en bidtocht

DEN BOSCH - Meimaand betekent Mariamaand, ook voor de Sint Jan. Nog maar net teruggekeerd uit Maastricht, verliet de Zoete Lieve Moeder van Den Bosch op maandag 30 april opnieuw haar kapel voor de eucharistieviering die de opening van de traditionele Mariamaand vormt. Gedurende de hele maand mei vinden de pelgrims het beeld van Maria naast het altaar.

Ieder jaar is de Sint Jan in mei het middelpunt van de verering van de Zoete Lieve Moeder van Den Bosch. Duizenden pelgrims vinden vanuit heel Brabant en daarbuiten hun weg naar de kathedraal. Om een kaarsje op te steken bij Maria, hun zorgen en dank uit te spreken, om een van de heilige missen bij te wonen en om elkaar te ontmoeten. Iedere dag zijn ze welkom in de kerk bij het beeld van de Zoete Lieve Vrouw waaraan al zoveel wonderen zijn toegeschreven die staan opgetekend in het Mirakelboek dat aan haar voeten ligt.

Ieder weekend zijn de pelgrims welkom bij de heilige missen. Elke zaterdag om 19.00 uur; op zon- en feestdagen om 07.00, 8.30, 10.00 en 11.45 uur. Het hoogtepunt van de meimaand is de bidtocht op zondag 13 mei, aansluitend aan de mis van 11.45 uur. Vanaf 13.00 uur trekt een lange stoet door de straten van Den Bosch. Voorop het beeld van de Zoete Lieve Vrouw, gedragen door de leden van de Broederschap.

Meer berichten