Volgens het Geniemuseum is het weekend ook voor jonge bezoekers interessant.
Volgens het Geniemuseum is het weekend ook voor jonge bezoekers interessant.

Geniemuseum gaat terug in de tijd

VUGHT - Het Geniemuseum aan de Lunettenlaan is tijdens het weekend van 14 en 15 april geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Een re-enactmentgroep laat zien hoe het werk van genisten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog eruit zag.

Volgens het museum weten veel mensen uit Vught en omgeving niet dat zich sinds 1970 een Geniemuseum bevindt aan de Lunettenlaan. Links vóór Barak 1b. In het weekeinde van 14 en 15 april is het Geniemuseum geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bij de poort worden bezoekers door echte 'bewapende' militairen ontvangen. Daarna mogen ze de Genietuin in, waar allerlei oude genievoertuigen staan. Tijdens het museumweekeinde is een groep personen aanwezig, de re-enactmentgroep MARS, die laat zien hoe de genisten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hun werk moesten doen.

Ook is de binnenexpositie geopend. Het gebouw (K) bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het nieuwe gedeelte laat de bouwconstructie zien, zoals dit tijdens de Duitse bezetting in gebruik is geweest. Hier vindt men informatie over de fanfare van de Genie; bescherming van de mensen en dieren tegen allerlei gassen; allerlei soorten bruggen (op schaal) en herinneringen aan uitzendingen in diverse conflictgebieden.

In het andere deel zien bezoekers het oudere materiaal waar de Genie vroeger mee werkte. Ook ziet men daar nog informatie over de inmiddels verzelfstandigde Verbindingsdienst, alsmede over de in de tijd verdwenen zoeklichtsectie.

Tijdens het museum weekeinde van 14 en 15 april kost de toegang 1 euro per bezoeker.

Meer berichten