Ook de leerlingen van groep 8b van De Schalm leerde de vuistregels als 'blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens 3 meter afstand'.
Ook de leerlingen van groep 8b van De Schalm leerde de vuistregels als 'blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens 3 meter afstand'.

Dode hoek leeft bij Vughtse basisschool De Schalm

VUGHT - De groepen 8 acht van basisschool De Schalm in Vught kregen woensdag 4 april een bezoek van vrachtwagenchauffeur Corina Hamer. Zij liet aan de kinderen de gevaarlijke situaties zien die kunnen ontstaan waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten.

Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's. De kinderen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer: 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'.

Dode Hoek
Het project 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht.

Meer berichten