Nieuwe reeks van Filmcafé van start

DEN BOSCH - Bossche cinefielen kunnen woensdag 18 april vanaf 19.30 uur naar de eerste in een reeks van vier Filmcafés bij de Verkadefabriek, georganiseerd door filmplatform Nieuwe Filmers. Deze eerste editie staat in het teken van scriptwriting. Filmfragmenten wisselen af met interviews met jonge en ervaren filmmakers, zoals Daan Jongbloed en Petra Lataster Czisch en Peter Lataster.

Host van deze avond is de Bossche presentator Mourad Majaiti. Hij ontvangt Bert Scholiers uit België, scenarioschrijver en regisseur, over zijn debuutfilm 'Charlie en Hannah gaan uit'. En de manier waarop hij naar filmmaken kijkt en zijn verhaal vertelt. Verder praat Mourad met scenarioschrijver Rudi Brekelmans over de do's and don'ts bij scenarioschrijven. 

Tijdens het Intermezzo met Dorien van de Pas van New Screen NL, Nederlands Filmfonds en Nederlandse gedelegeerde voor Eurimages gaat het over de mogelijkheden vanuit het Nederlands Filmfonds voor jonge filmmakers. Daarna vervolgt het programma met documentairemaker Daan Jongbloed van onder andere 'Boer Peer', Golden Wing Award, 'Wisdom of the mountains' en 'Klein Palermo'. Tot slot zijn gerenommeerde documentairemakers Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster er van de films 'Niet zonder jou', 'De kinderen van Juf Kiet' en 'Awake in a Bad Dream'. 

Dj Losse Veter, geïnspireerd door filmmuziek, zorgt deze avond voor muzikale verrassingen. Actuele info staat op de facebookpagina van het Filmcafé

Meer berichten