Alain Clark is slotact van Jazz in Duketown 2018

DEN BOSCH - De Nederlandse muzikant Alain Clark, bekend van hits als 'Back in my World' en het ontroerende duet met zijn vader 'Father and Friend' is maandag 21 mei op de Parade de slotact van het vierdaagse festival Jazz in Duketown, in het Pinksterweekend van 18 tot en met 21 mei.

Clark heeft ruim een jaar in de Verenigde Staten aan een nieuw album gewerkt en is nu terug in Nederland om dit aan zijn fans te presenteren. Eerder maakte de organisatie bekend dat (inter)nationaal gerenommeerde namen als John Scofield, James Carter en de Nederlandse rapper Brainpower met Re:freshed Orchestra optreden. Aan dit lijstje wordt onder meer het Blow Trio uit België toegevoegd alsook zangeres, pianiste en gitariste Camilla Blue, jazzorkest Instant Composers Pool Orchestra en Yotam Silberstein één van de gitaarvirtuozen van de nieuwe jazzgeneratie.

De Kameroens/Nederlands jazz-zangeres Ntjam Rosie brengt een mengeling van jazz, soul en pop met invloeden van Afrikaanse muziek.

Andere eerder gepresenteerde muzikanten zijn de Britse band Red Snapper, de avontuurlijke pianotrio's Phronesis en Marcin Wasilewski, het Belgisch collectief Evil Empire Orchestra, Rilan and the Bombadiers en Peter Beets Trio ft. Eric Alexander. Uit de jazz-scene van Israël komt het Itamar Borochov Quartet naar Den Bosch.

Meer berichten