Vlnr: Ria van der Pol van Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken, Joost van Eijk, Edwin Nabbe van de Persgroep, Lisanne van Riemsdijk, eveneens van de Rabobank en en Lars van de Wiel.
Vlnr: Ria van der Pol van Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken, Joost van Eijk, Edwin Nabbe van de Persgroep, Lisanne van Riemsdijk, eveneens van de Rabobank en en Lars van de Wiel. (Foto: Christine Wimmer)
Starter van het Kwartaal

Horeca-helden Lars en Joost zijn Starter van het Kwartaal

NIEUWKUIJK - Blij verrast zijn de ondernemers Joost van Eijk uit Den Bosch en Lars van de Wiel uit Vlijmen met het gegeven dat ze uitgeroepen zijn tot 'Starter van het Kwartaal' door Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken en Persgroep Nederland. Op 1 maart 2018 openden zij de deuren van hun nieuwe eet- en drinkgelegenheid 'de Emmamolen'. Een sfeervolle omgeving wordt opnieuw door beide mannen gecreëerd in deze oude stellingmolen die gebouwd is in het jaar 1886 in Nieuwkuijk.

"Toen vorig jaar bekend werd dat molenaarskoppel Kees en Petra van Buul kopers zocht voor het horecagedeelte van de Emmamolen en Kees alleen werkzaam wilde zijn als molenaar en eigenaar van de bakkerij, wist ik direct dat dit mijn kans kon zijn om een lang gekoesterde droom vervuld te zien gaan worden", vertelt Lars enthousiast.

Vriendschap wordt partnerschap
Voor de 36-jarige Lars was de keuken van de Emmamolen een vertrouwde omgeving. Vele jaren stond hij daar samen met eigenaar Kees in de keuken. Daarna vervolgde hij zijn loopbaan op culinair gebied in de horeca in het hartje van Den Bosch, in de keuken van Buurt en restaurant Lux. Na het werk ging Lars nog wat drinken in het Café Twee Keer Bellen, waar Joost toen werkzaam was als barman. Zo ontstond, 10 jaar geleden, het begin van een vriendschap. Een vriendschap en sinds kort tevens zakenpartnerschap waarin creatieve ideeën tot stand komen, ze elkaar goed aanvullen en elkaars mening wordt gerespecteerd.

"Vier jaar geleden, op het terras van de Emmamolen, brainstormden we over het feit om ooit samen eigenaar te worden van een horecagelegenheid. Waarbij Lars zijn vaardigheden op culinair vlak in de keuken naar hartenlust kan gaan uitvoeren en ik meer op de voorgrond en daarbij administratief bezig kan zijn. Een eet- en drinkgelegenheid op een mooie unieke plaats, die ook nog betaalbaar moest zijn. Toen Lars mij belde en vertelde dat de Emmamolen nieuwe eigenaren zocht voor de horeca en vroeg of ik samen dat met hem wilde gaan opzetten, wist ik één ding zeker en dat was dat ik ervoor ging", zegt 32-jarige Joost met veel overtuiging.

Bank die meedenkt
Serieuze bedrijfsplannen werden geschreven, gesprekken werden gevoerd met alle partijen en uiteindelijk na 8 maanden intensieve voorbereidingen waren Joost en Lars officieel eigenaars van 'de Emmamolen Eten en Drinken'. "Vanuit de Rabobank ontmoeten we fijne mensen als Lisanne en Ria, die met ons mee dachten, waardoor onze plannen dus sinds 1 maart officieel werkelijkheid zijn geworden", aldus Joost.

Lars en Joost staken het interieur van de Emmamolen in een nieuw jasje met daarin meer kleur en licht, maar hielden het vertrouwde landelijke huiskamergevoel van de molen in stand. Tevens is Joost benieuwd wat er in de komende jaren nog aan souvenirs zal worden toegevoegd aan de inrichting. De vertrouwde 'hoedjes' in de Emmamolen zijn in handen van vorige eigenaars Kees en Petra gebleven.

"Genoeg groeimogelijkheden en uitdagingen, is er hier dus voor ons nog mogelijk. De spijskaart wordt 7 dagen gevuld met seizoensgebonden gerechten, zowel voor de lunch als het diner. Daarnaast is het ook mogelijk om zakelijk te borrelen. We zijn al om 10.00 uur open tot 22.00 uur in de avond en voor iedereen", aldus beide mannen. Een aanrader volgens Lars is het 12 uurtje met koude en warme gerechten en zijn satégerecht in de avond. Joost geniet graag van het broodje Carpaccio in de middag en 's avonds van de vis.

Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken en de Persgroep kiezen iedere drie maanden een 'Starter van het Kwartaal'. Dit keer Joost van Eijk en Lars van de Wiel van eet- en drinkgelegenheid 'De Emmamolen' die een taart krijgen aangeboden door Lisanne van Riemsdijk en Ria van der Pol-de Ruiter van de Rabobank en van de Persgroep vertegenwoordigd door Edwin Nabbe een advertentiecheque van 500 euro.

Meer berichten