Foto: Jar Productions

Win kaarten voor The Three Degrees bij Theater aan de Parade

DEN BOSCH - Ze bestaan al sinds de jaren 60, scoorden grote hits in de jaren 70 en anno 2018 staan ze nog steeds op het podium: The Three Degrees. Het Amerikaanse trio komt in maart een week exclusief naar Nederland om shows te geven en staat woensdag 14 maart in Theater aan de Parade. Zangeres Helen Scott vertelt over de liefde voor het optreden, die zij en haar collega's nog altijd hebben.

Het Amerikaanse trio bestaat naast Helen Scott uit Freddie Pool en Valerie Holiday. Scott treedt intussen al meer dan een halve eeuw op met de groep. Ze was vijftien jaar toen ze werd gevraagd voor The Three Degrees. Een schoolmeisje nog. "Ik had geen idee wat we allemaal gingen doen. Ik wist alleen dat ik van zingen hield. Ik vond alles wat er gebeurde heel leuk." En met dat zingen werd de groep zeer succesvol. The Three Degrees scoorden hits als 'When Will I See You Again', 'Dirty Ol' Man', 'Take Good Care Of Yourself' en 'Givin' Up Givin' In'.

Het drietal reisde de hele wereld over en dat touren doen ze nog steeds, zelfs nu ze allemaal rond de zeventig jaar zijn. "Ik ben allang geen schoolmeisje meer", zegt Scott. "Maar die liefde voor het zingen en optreden is nooit veranderd. Natuurlijk is het wel anders dan vroeger, toen we veel vaker op pad waren. Maar we hebben er nog steeds lol in om een goede show neer te zetten. We houden van ons publiek, al die mensen geven ons energie. Buiten dat zou ik niet eens weten wat ik zou moeten doen als ik dit niet deed!"

'Mooi compliment'
Bij hun shows staan tegenwoordig fans van alle leeftijden. "Van 8 tot 80, zegt Valerie altijd. En dat klopt wel. Mensen zijn opgegroeid met onze muziek en hebben intussen kinderen of zelfs kleinkinderen die onze liedjes ook weer luisteren. De muziek is tijdloos!" Ze vertelt over die ene keer dat er na afloop van een optreden een jongedame op haar af stapte en vertelde dat eigenlijk haar vader en haar moeder samen zouden gaan. "Haar vader kon ineens toch niet en dus mocht zij mee. Ze zei: 'Ik vond de muziek wel mooi, maar had niet gedacht dat ik ooit naar een show van The Three Degrees zou gaan. Maar het is goed dat ik het deed, want ik was blij verrast!'. Dat is zo'n mooi compliment."

Hoewel The Three Degrees wel voor tv-programma's en galashows naar Nederland kwamen in de afgelopen jaren, is het volgens Scott al zeker twintig jaar geleden dat ze een concert gaven. Met vijf exclusieve theatershows - ze doen in Europa verder alleen nog Engeland aan - maken ze hun afwezigheid meer dan goed. "Dit is voor ons een manier om onze fans te bedanken. Nederland is één van onze favoriete plekken ter wereld. Jullie hebben ons altijd gesteund. 'Dirty Ol' Man' was hier als eerste een hit. We hebben mooie herinneringen aan alle keren dat we jullie land hebben bezocht." Ze kijkt uit naar het intieme van de theaterconcerten in ons land, maar uiteindelijk maakt het haar niet uit waar ze staat met haar collega's. "Of het publiek nu bestaat uit 10 of 10.000 mensen; ze krijgen allemaal dezelfde show. We geven onszelf altijd helemaal."

De grote hits van The Three Degrees komen zeker voorbij, belooft Scott. "Natuurlijk doen we de nummers die iedereen kent. En we houden van interactie met het publiek, dus we zullen mensen zeker stimuleren om te dansen en zingen!"

Winactie
Exclusief onder lezers van Stadsblad Den Bosch worden vier kaartjes verloot voor het concert van The Three Degrees in Theater aan de Parade. Noem om kans te maken het lied waarmee het trio in de jaren 70 een nummer 1 hit in de Nederlandse top 40 scoorde. Stuur het juiste antwoord vóór 6 maart naar info@theateraandeparade.nl o.v.v. 'Winactie 70s avond met The Three Degrees'. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht.

Meer berichten