Foto: Pixabay

Lotgenoten met angst

DEN BOSCH - De Angst, Dwang en Fobie stichting start dinsdag 13 maart met een lotgenotengroep voor mensen met angsten, van 19.45 tot 21.45 uur bij Steunpunt Zelfhulp aan de Soniusstraat 3.

Eén op de vijf Nederlanders maakt in zijn of haar leven een angststoornis door. Hoewel er steeds meer aandacht komt voor psychische problemen, is het taboe nog niet doorbroken. De ADF stichting hoort regelmatig verhalen van mensen die zich alleen en onbegrepen voelen en niet weten hoe zij met hun klachten om moeten gaan.

In deze groep voor lotgenoten wordt er aandacht besteed aan het leven met een angststoornis. Alle deelnemers hebben angstklachten in meer of mindere mate, en dit zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om elkaar te ondersteunen. Om de groep te begeleiden zijn er twee getrainde ervaringsdeskundigen aanwezig. De bijeenkomsten zijn verder op 10 april, 8 mei, 12 juni en 10 juli. Aanmelden of meer info via lotgenotencontact@adfstichting.nl of adfstichting.nl.

Meer berichten