Ad van Litsenburg ontvangt zijn onderscheiding van Prins Amadeiro. Na hem werd ook Hans van Hulsel op de bühne geroepen om zijn ouderscheiding in ontvangst te nemen.
Ad van Litsenburg ontvangt zijn onderscheiding van Prins Amadeiro. Na hem werd ook Hans van Hulsel op de bühne geroepen om zijn ouderscheiding in ontvangst te nemen. (Foto: Oeteldonks Gemintemuzejum)

Vrijwilligers van Oeteldonks Gemintemuzejum gelauwerd

OETELDONK - Ad van Litsenburg en Hans van Hulsel schrokken zich 'unne toeter' toen ze in het drukke kolderieke midden van zo'n 350 carnavalvierende vrijwilligers hun naam hoorde afroepen. Op uitnodiging van het 'nat ontbijt bij den Hofbrouwer' kregen ze uit handen van Prins Amadeiro een lintje voor 'jarenlange boven proportionele bijdragen ter onderhoud van het Oeteldonks Carnavalsmuzejum'.

Terwijl de kiel nog in de vrieskou hangt uit te waaien doen de suppoosten Ad en Hans tot genot van de bezoekers weer hun rondleidingen, vernieuwen de tentoonstelling of stoffen de boel af al converserend tegen niks terugzeggende dwaze bewoners zó lelijk dat Janus Kiep er unne knapperd bij lijkt.

Suppoosten plus
Bestuurders Bert van Heeswijk en Piet de Bekker: "Ad en Hans zijn twee gouden onmisbare mensen. Het zijn suppoosten plus, doen veul meer. Ze horen net als Knillis op een voetstuk. Ad leidde al vanaf de opening meer dan duizend bezoekers rond en informeert met de nodige humor over het Oeteldonks Carnaval. Brengt de Oeteldonkse cultuur tot ver over de landsgrenzen. Bezoekers en collega's genieten van zijn optimistische en humoristische levenshouding.

Ad oogt als 82 jarige nog zo fit als een hoentje. Hij is de stuwende kracht bij het verbouwen en onderhoud van het depot op de Rietvelden. Hij bouwt wekelijks mee aan het interieur en het inrichten van de wisseltentoonstellingen in het muzejum en beschildert kolderieke figuren als Jeroen Bosch in zijn beste jaren. Met zijn technisch inzicht en gouden handjes realiseert Ad kosteloze oplossingen.

Hans van Hulsel is 9 jaar suppoost én heeft sinds juli 2013 met verve de taak van penningmeester overgenomen na het overlijden van Fred Hörmann. Hans ontwikkelde de invulling en efficiënt gebruik van het elektronische kasregistersysteem, leert zijn collega suppoosten ermee omgaan en houdt dagelijks toezicht.

Met de statistieken van Hans over ontvangsten en liquiditeit kan het bestuur effectieve beslissingen nemen en planningen maken. Jaarlijks stelt Hans met de secretaris het jaarverslag op en presenteert een sluitende begroting aan Amadeiro Stichting, Genootschap Oeteldonks Vaandel en Oeteldonksche Club, die ervaren dat er een gedegen financieel beleid wordt gevoerd.

Meer berichten