Stedelijk verandert naam in 'Design Museum Den Bosch'

DEN BOSCH - Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch verandert per 1 juni zijn naam en gaat verder als Design Museum Den Bosch. Al sinds het aantreden van directeur Timo de Rijk eind 2016 richt het museum zich met de programmering uitsluitend op design en toegepaste kunsten. De nieuwe naamgeving is de volgende stap in de koers die is uitgezet.

Directeur Timo de Rijk: "Design Museum Den Bosch richt zich op de impact van design op ons dagelijks leven. Niet alleen de vormgeving zelf komt centraal te staan, maar we vertellen ook het verhaal erachter. We belichten de culturele betekenis. We plaatsen vormgeving in context van de geschiedenis, de actualiteit en de betekenis voor de toekomst".

De koers van het museum is het gevolg van een lange traditie. Al sinds de jaren 80 presenteert het museum design met succesvolle museale solopresentaties van Dutch designers. Maar ook internationale vormgeving wordt getoond, zoals recentelijk nog de ontwerpen voor keramiek van Ettore Sottsass. Deze programmering sluit aan bij de internationale collecties toegepaste kunst (keramiek en sieraden) die het museum beheert.

Het museum opent 17 maart een expo die aansluit bij zijn nieuwe koers: Califonia: Designing Freedom, een overzicht van vijftig jaar Californisch design en de invloed ervan op het dagelijks leven.

Meer berichten