Logo stadsbladdenbosch.nl


Foto: Leerlingen van KC DE Hobbit met een eigen kijk op ‘hé oog vur mekaar’. Ze dragen tijdens de optocht hoofdbandjes waarop staat: '25 jaar hé oog voor elkaar', een knipoog naar het 25-jarig jubileum. 
Foto: Leerlingen van KC DE Hobbit met een eigen kijk op ‘hé oog vur mekaar’. Ze dragen tijdens de optocht hoofdbandjes waarop staat: '25 jaar hé oog voor elkaar', een knipoog naar het 25-jarig jubileum. 

De Hobbit viert 'kleine carnaval' groots

ROSMALEN - Basisschool De Hobbit uit Rosmalen, staat voor een jaar met feestelijke activiteiten gericht op het 25 jarig bestaan. Het hoogtepunt vindt plaats rond juni maar de voorbereidingen zijn in volle gang. In de carnaval scholenoptocht wordt alvast een link naar het jubileum gegeven.

Door Ad Pijnenburg

Klaar staan de leerlingen van KC De Hobbit om het 'kleine' carnaval groots te vieren. In de 'knutseluren' laten zij hun bedrijvigheid zien. In groepjes werken de leerlingen, met rode wangen aan het thema van dit jaar 'hé oog vur mekaar'. Maar dan scherpte, want pers is aanwezig om rond te neuzen. Waakzaam wordt gevraagd: "Worden we dan niet afgekeken door die andere scholen?", want aan de scholenoptocht is een prijs verbonden en de concurrentie is groot. Nee dus.

Het motto 'Warm bad' van vorig jaar wordt besproken. "Dat was leuk. We werden rondgesjouwd in een echt bad. Hadden ook bootjes om ons heen gebouwd. We dragen nu onder andere hoofdbandjes waarop staat: '25 jaar hé oog voor elkaar' en 'Elk kind heeft oog voor elkaar'. Daarmee maken we een knipoog naar ons 25-jarig jubileum."

Optocht
Op vrijdag vóór carnaval komen KC De Hobbit en vijf andere basisscholen bijeen in de Striensestraat om in optocht hun pronkstukken uit te dragen. Daar vertrekken zij iets voor 10.00 uur. Een bont gekleurde sliert van zo'n duizend kolderachtig uitgedoste zandhazen en hun gemaakte paradepaardjes begeleid door muziekclubkes en de muziekklas van het Rodenborch College.

De optocht eindigt in de Kentering waar samen met Prins Josephus d'n Urste en Jeugdprins Jens d'n Urste en de Jeugdraad van X1 het feest kan losbarsten. De kinderen mogen, als zij willen, op zaterdag met de kinderoptocht en ook zondag bij de grote optocht hun mooie creaties nog eens laten zien.

Hannus d'n Heiboertrofee
Georganiseerd door de Hannusclub brengt Petra Kagchelland en haar team op zaterdagmiddag 10 januari op de Driesprong een kolderieke Act rondom Hannus en Hanneke. Zij krijgt medewerking van de Dansgardes, Bende Gek, Dansstudio Dreamdans en het eigen Mannenkoor. Het voorprogramma start om 14.00 uur met het Dweilorkest en de Borrelnootjes. Daaromheen vindt de ceremoniële sleuteloverdracht plaats, de uitreiking van Hannus d'n Heiboertrofee en de onthulling van Hannus en Hanneke.

Eveneens zaterdag 10 februari vertrekt even voor 15.00 uur de kinderoptocht met groot vertoon en bol van muziek vanaf het SJV gebouw en sluit aan bij de speciaal gereserveerde loge op de dan al feestelijke Driesprong. Rosmalen is dan volop in beweging en een opmaat naar carnavalszondag.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox