Jong en oud over de oorlog

DEN BOSCH - Jongerenproject Klein Verzet, bekend van Theater Na de Dam, bouwt dit jaar aan een Bossche editie die rond de Dodenherdenking oorlogsverhalen uit Den Bosch in leven houdt. Mensen die willen meewerken aan het project kunnen zich aanmelden.

Klein Verzet wil met een groep jonge mensen aan de slag en samen kijken, luisteren en vragen stellen over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gaande was. De jongeren gaan in gesprek met een oudere stadsgenoot die een verhaal uit de oorlogstijd over Den Bosch nog altijd bij zich draagt. Aan zijn of haar verhaal voegt het project ideeën, taal, beelden en gedachten over toen en nu toe. Daarna bouwt Klein Verzet de verhalen uit tot een voorstelling.

Die voorstelling brengt Klein Verzet op donderdag 3, vrijdag 4, en zaterdag 5 mei op verschillende locaties in Den Bosch, om verhalen te vertellen die niet vergeten mogen worden. Aan iedereen die stil wil staan bij de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van de stad. Dit jaar is het thema spelen en schuilen.

Met dit project Klein Verzet onder de deelnemende jongeren, buurtbewoners en bezoekers bewustwording creëren over de geschiedenis van de eigen omgeving, onverwachte ontmoetingen tussen jong, oud, en nieuwkomers realiseren en de eigen buurt en geschiedenis vanuit een nieuw perspectief verkennen. Meer informatie staat op de website van Klein Verzet.

Meer berichten