Do van Dijk maakt zich sterk voor de leefbaarheid binnen de wijk en is daarom Prominent van Orthen.
Do van Dijk maakt zich sterk voor de leefbaarheid binnen de wijk en is daarom Prominent van Orthen.

Do van Dijk is de nieuwe Prominent van Orthen

ORTHEN - In Orthen wordt sinds 1977 elk jaar een inwoner benoemd tot Orthense Prominent. Deze titel wordt gegund aan iemand die een belangrijke rol heeft (vervuld) binnen de Orthense gemeenschap, in bijvoorbeeld het verenigingsleven, als vrijwilliger of hulpverlener. Dit jaar valt de eer te beurt aan Do van Dijk.

De inwoners van Orthen mogen jaarlijks een kandidaat voordragen en de zittende prominenten selecteren en benoemen vervolgens een nieuwe prominent.

Al bijna 20 jaar maakt Do zich sterk voor de leefbaarheid binnen de wijk. Op vele manieren. Zo startte zij Buurtcomité Fort Orthen op, waarin ze de rol van voorzitster vervult. Vanuit deze functie onderhoudt ze contacten bij de gemeente en diverse partijen binnen Orthen. Binnen het buurtcomité houdt zij zich ook bezig met het organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten. In 2015 maakte zij zich ook verdienstelijk door het mede organiseren van de festiviteiten rondom Orthen 1200. Van Dijk was ook kartrekker bij de organisatie en uitvoering van de Kermis en de Kunstkamers, die in dat feestjaar plaats vonden. Tevens is zij al heel wat jaren vertegenwoordiger van Orthen bij 'Wijktafel Noord' en heeft hier een adviserende rol.

Do van Dijk wordt carnavalsmaandag 12 februari om 11.11 uur geïnstalleerd als Prominent, in het Nico Schuurmanshuis op het terrein van Fort Orthen aan de Ketsheuvel.

Meer berichten