Maikel Trommelen (op de foto met zoon Ole) van carnavalsvereniging de Pintvatters bedacht drie jaar geleden het concept van 'De Kleine Prins'. "Gezellig kletsen met andere Oeteldonkers en ondertussen genieten van leuke liedjes en sketches."
Maikel Trommelen (op de foto met zoon Ole) van carnavalsvereniging de Pintvatters bedacht drie jaar geleden het concept van 'De Kleine Prins'. "Gezellig kletsen met andere Oeteldonkers en ondertussen genieten van leuke liedjes en sketches." (Foto: Lisette Broess)

De Pintvatters luiden carnaval in

OETELDONK - Op de vrijdagavond voor carnaval rustig het feest inrollen en eindelijk weer een praatje maken met al die oude bekende Oeteldonkers. 'De Kleine Prins' van de Pintvatters is het ideale moment waarin de gezelligheid van Oeteldonk samenkomt met creatieve sketches en liedjes.

Maikel Trommelen bedacht het evenement drie jaar geleden. "We beginnen graag de vrijdag voor carnaval al met het feest, maar dan lopen er in de stad vooral bananen en andere rare figuren rond en dat is niet het carnaval dat wij leuk vinden. Bovendien vinden we het wel leuk om op vrijdag even de stad in te gaan, maar we hoeven niet meteen voluit te gaan. Bij 'De Kleine Prins' heb je de kans om gezellig te kletsen met andere Oeteldonkers en tussendoor zijn er korte creatieve uitspattingen van leden van de Pintvatters, zoals liedjes en sketches en soms zelfs een poppenkast. Stukjes met een lach en een traan die wel inhoud hebben, maar toch ook luchtig zijn."

Genieten van anderen
De naam 'De Kleine Prins' heeft een tweeledige betekenis. "De grote prins is er nog niet, vandaar de kleine prins. In het bekende verhaal gaat de prins bovendien steeds naar een andere planeet waar hij van alles meemaakt. Wij gaan steeds naar een andere theaterstukje. Iedereen binnen onze club doet deze avond zijn eigen ding en steekt er tijd en energie in. Als club genieten wij ervan als we andere mensen kunnen laten genieten en deze avond past daar goed bij. Bij de Pintvatters doen we dingen die wij en het publiek leuk vinden. Als het niet leuk meer is, zoeken we iets anders."

Lage drempel
'De Kleine Prins' is een open feest waar iedereen bij aan kan sluiten. "We houden ons evenement buiten bij het Mariapaviljoen aan het Burgemeester Loeffplein. We zitten niet in de loop, maar mensen lopen er wel langs. Hiermee willen we de drempel zo laag mogelijk houden voor iedereen om gezellig aan te sluiten. Tussen 20.00 en 24.00 uur is iedereen welkom om met ons de vrijdag voor carnaval te vieren. Met een dikke trui en gezellige mensen om je heen, is de kou ook geen probleem."

Meer berichten