Foto: Wendy van Lijssel

Sluit je aan bij de Jong Aouw Blaouw

BERLICUM - Onder de titel Jong Aouw Blaouw is alle jeugd vanaf de middelbare school uitgenodigd om mee te praten, denken en zeker ook met zijn allen gezellig carnaval te vieren in Berlicum. Er wordt met een vernieuwende bries over bestaande activiteiten geblazen waaraan tot, maar ook tijdens carnaval aan kan worden deelgenomen.

Door Wendy van Lijssel

Er is een melk- en een ranja groep en de Jong Aouw Blaouw. De eerste zijn de allerkleinsten. De Ranja groep betreft basisschoolkinderen en laatstgenoemde bestaat uit jongeren vanaf 12/13 jaar. Voor de allerkleinsten wordt in den Birrekoal ietsepietsie georganiseerd, voor de middengroep het meest en voor laatstgenoemde nagenoeg niets. Volgens Allison van Nuland en Peter Kwaspen een gemiste kans want: "Voor de basisschooljeugd wordt het meeste georganiseerd. Als hoogheid, in de raad, bij de springdinger, de jeugdhofkapel, jeugdzeveren. Noem het maar op. Er zijn er ook genoeg die dat doen. Vanaf 11/11 t/m carnaval is er een grote groep die met elkaar allerlei leuke carnavaleske activiteiten heeft. Er worden in die periode vriendschappen gesloten en er ontstaat een 'blaouw hart'. Na carnaval is het klaar en zijn ze bedankt. Dit terwijl ze het leuk hebben gehad en juist dóór willen", vertellen ze.

Handje helpen
Beiden weten waar ze het over hebben. Hun kinderen waren ooit actief in genoemde, maar vielen vervolgens in een gat. Kwaspen die ook in het bestuur van Dun Blaouwun Beer zit, het overkoepelende orgaan dat carnaval aanstuurt in Middelrode en Berlicum, bracht één en ander in kaart en samen met Allison en een aantal vrijwilligers wordt er dit jaar voor de Jong Aouw Blaouw tot, maar ook mét carnaval vernieuwd leven geblazen in een aantal bestaande activiteiten. "We hebben recent met een aantal Jong Aouw Blaouw een carnavalsclub bezocht die druk aan het bouwen zijn voor de optocht. Ze waren uitgenodigd om een handje te helpen. Dat hebben ze ook gedaan. Verder gingen we naar het 'grote' zeveren in de avonduren waar ze een Meet & Greet kregen met een deelnemer", aldus Kwaspen en Van Nuland opgewekt.

Genoemde hebben een aantal via de gelijknamige Facebookpagina te volgen en aan te melden activiteiten voor de jeugd maar; "Het is vooral ook de bedoeling dat zij zelf aangeven wat ze leuk vinden of willen doen en daar ook zelf, indien nodig met onze hulp, actie in ondernemen. Bijvoorbeeld samen naar de optocht gaan kijken of de carnavalsmis bezoeken. Het is echter vooral bedoeld om samen carnaval te vieren. Wij willen vooral een groep creëren die gezellig met elkaar aan de zwier gaan." Voor info of aanmelden zie Facebook of djab.info@gmail.com

Meer berichten