Irma en Marco hebben elkaar via Match gevonden.
Irma en Marco hebben elkaar via Match gevonden.

Maatje meer, altijd goed; Match koppelt aan gezelligheid

DEN BOSCH - Het nieuwe jaar is net begonnen, de goede voornemens zijn nog vers. Wie ook voorgenomen heeft meer aandacht te geven aan mensen om zich heen kan steun vinden bij Maatjesproject Match. Dat project is op zoek naar mensen die kinderen en jongeren individuele aandacht willen geven bij nieuwe, speciale, maar ook de meest doodgewone activiteiten zoals een potje voetballen, knutselen of een bezoek aan de kinderboerderij.

Dat is volgens Match niet alleen een verrijking voor de jongere, maar ook zeker voor de vrijwilliger. Wie ook iets voor een kind wil betekenen kan woensdag 31 januari van 19.30 tot 21.00 uur naar de informatiebijeenkomst in Wijkcentrum De Stolp aan de Rijnstraat 497 in Den Bosch.

Soms zit het niet mee
Het is volgens Maatjesproject Match niet altijd even zichtbaar, maar ook in Den Bosch leven kinderen en jongeren die het soms niet mee zit. Zij hebben moeite met het aangaan of onderhouden van sociale contacten. Of vertonen probleemgedrag door bijvoorbeeld een vorm van autisme of ADHD. Maar er kan thuis ook van alles aan de hand zijn, zoals echtscheidingsproblematiek, beperkte financiële middelen of een zieke broer, zus of ouder, waardoor sommige kinderen al op jonge leeftijd veel verantwoordelijkheid moeten dragen.

Door persoonlijk contact met vrijwilligers van Match krijgen ook deze kinderen en jongeren de aandacht, steun en ontspanning die ieder kind nodig heeft. Het kind mag gewoon weer even kind zijn. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en krijgt het kind of de jongere een positiever zelfbeeld. Iets waar ze de rest van hun leven plezier van hebben.

Infobijeenkomst
Match is op zoek naar vrijwilligers (18+) uit de nabije omgeving van Den Bosch. Wie affiniteit heeft met kinderen of jongeren en zin, tijd en ruimte hebben om iets voor hen te betekenen, is welkom bij de informatiebijeenkomst op woensdag 31 januari in wijkcentrum De Stolp in Den Bosch. Ook mensen die twijfelen en hier vragen over hebben, zijn van harte welkom. Matchbegeleidster Tesse van Boxmeer en een vrijwilligster vertellen over de mogelijkheden en ervaringen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de website (www.oosterpoort.org/match) of telefonisch: (0412) 46 53 00, maar is niet verplicht. Ben je verhinderd voor de bijeenkomst, maar wel geïnteresseerd? Neem dan ook telefonisch contact met Match op.

Over Match
Match is een onderdeel van Stichting Oosterpoort en is een vrijwilligersproject bedoeld voor kinderen en jongeren (van 6 tot en met 18 jaar) die door omstandigheden een dosis extra aandacht hard nodig hebben. Bij Match wordt een kind gekoppeld aan een volwassen vrijwilliger, een soort 'maatje'. Als koppel ondernemen ze gezellige, maar vooral ook alledaagse, activiteiten, zoals een potje voetballen of een cake bakken. Met name het voorbeeldgedrag van de vrijwilliger, de positieve omgang en individuele aandacht zijn bepalend voor het succes. Match zorgt voor een voorbereidende training, professionele begeleiding, onkostenvergoeding, themabijeenkomsten en contacten met andere vrijwilligers.

Meer berichten