Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Repair Café)

Weggooien? Mooi niet! Nu ook Repair Café in Rosmalen

ROSMALEN - Ouderenorganisatie HEVO is afgelopen maanden succesvol bezig geweest om een Repair Café in elkaar te draaien. In het SJV gebouw aan de Mimosastraat opent het eerste Rosmalense herstelhuis woensdag 7 februari tussen 09.30 en 12.30 uur de deuren.

Bij een Repair Café kunnen mensen terecht om hun kapotte spullen te laten repareren. Zo kunnen krijgen die goederen een nieuw leven en worden ze niet weggegooid. Goed voor de afvalberg en de portemonnee, is de gedachte. Bij het Repair Café staan vrijwilligers klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Wim Hendriks: "Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."

 Wim Hendriks wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

Stichting Repair Café
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Rosmalen. 
Het HEVO Repair Café is iedere eerste en derde  woensdagmorgen van de maand van 09.30 tot 12.30 geopend.

Meer berichten