Wethouder Huib van Olden krijgt symbolisch de 1.500 euro subsidie terug van Stichting 1184 uit handen van afzwaaiend voorzitter Bart Huijs.
Wethouder Huib van Olden krijgt symbolisch de 1.500 euro subsidie terug van Stichting 1184 uit handen van afzwaaiend voorzitter Bart Huijs. (Marjon Zijlstra Fotografie)

Stichting 1184 installeert nieuwe voorzitter en geeft subsidie terug

DEN BOSCH - Bij het jaarlijkse winterevent van Stichting 1184 bij bij Koudijs Kafé werd Roel Hoeks zondag 21 januari als nieuwe voorzitter geïnstalleerd. Hij neemt de voorzittershamer over van oprichter en initiatiefnemer Bart Huijs, die na 5 jaar 'zijn' organisatie zag uitgroeien tot een sociaal netwerk dat gedreven, ondernemende personen met hart voor Den Bosch verbindt.

Nu de stichting haar bestaansrecht bewezen heeft, vindt Huijs het tijd voor een nieuwe voorzitter. Roel Hoeks, eigenaar van EsperantoXL, is sinds 2014 lid van de stichting en wilde deze rol graag op zich nemen.

Subsidie terug
In vijf jaar tijd heeft Stichting 1184 bijna 100.000 euro aan goede doelen kunnen schenken. Minimaal een gelijk bedrag aan manuren is door de leden aan ondersteuning bij goede doelen ingebracht. Dit succes wordt gewaardeerd, ook door de gemeente Den Bosch. Wethouder Huib van Olden is enthousiast over de initiatieven van Stichting 1184. Hij heeft gezorgd dat de stichting van start kon dankzij een subsidie. Tijdens het winterevent is deze subsidie symbolisch teruggegeven. Van Olden bekijkt samen met de Bart Huijs aan welk goed doel dit bedrag geschonken wordt.

Geld én expertise
Stichting 1184 -vernoemd naar het jaar dat Den Bosch stadsrechten kreeg- verbindt zich voor een à twee jaar aan lokale goede doelen die zich op sociaal en maatschappelijk vlak inzetten voor Bossche inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doet ze met middelen, maar ook door inzet van expertise op gebied van marketing, communicatie, beleid en fiscaal/juridisch gebied. Daarnaast zetten de leden van Stichting 1184 zich ook actief in tijdens speciale evenementen van deze lokale organisaties.

Meer berichten