Logo stadsbladdenbosch.nl


Voorzitter van de Vincentiusvereniging Reini Ter Beek (met rode jas) overhandigde de cheque van 10.000 euro. Rechts naast haar de voorzitter van 't Kwekkeltje Frank Lighthart.
Voorzitter van de Vincentiusvereniging Reini Ter Beek (met rode jas) overhandigde de cheque van 10.000 euro. Rechts naast haar de voorzitter van 't Kwekkeltje Frank Lighthart. (Foto: Henk van Esch)

Schip ahoy voor 't Kwekkeltje

ROSMALEN - Met een cheque van 10.000 euro overhandigde de Vincentiusvereniging zaterdag een forse bijdrage aan het nog te bouwen, nieuwe speeltoestel bij Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen. Die speeltuin bestaat dit voorjaar 25 jaar, dat viert 't Kwekkeltje met een nieuw toestel in de vorm van een piratenschip; een cadeau aan alle kinderen van Rosmalen.

Om dat piratenschip te realiseren zijn het bestuur van Speeltuin 't Kwekkeltje met sociale ondersteuner Mooi zo Goed zo vorig jaar gestart met werving van fondsen. Ze begonnen aan de klus om de benodigde 120.000 euro bijeen te sprokkelen. Op dit moment is de fondsenwerving zo ver dat groen licht gegeven kan worden voor de eerste fase van de bouw: de ruwbouw van het Piratenschip en de rotsen.

Aanzienlijke donaties zijn al eerder toegezegd door Bewoners Advies Groepen 's-Hertogenbosch en gemeentebestuur van Den Bosch. Vijf fondsen en plaatselijke jeugdorganisaties, zoals SJV, en een aantal bedrijven hebben eveneens een flinke duit in het zakje gedaan. Speeltuin 't Kwekkeltje investeert zelf, naast bloed, zweet en tranen, 15.000 euro in dit project.

Vraag om hulp
Voor de definitieve afbouw en accessoires (tweede en derde fase) is nog een aanzienlijk bedrag van 40.000 euro nodig. Om dat te verzamelen zijn ongeveer tweehonderd scholen, ouderverenigingen, jeugd- en jongerenorganisaties in Den Bosch benaderd met de vraag om naar vermogen bij te dragen. Zij houden jaarlijks een rommelmarkt, een kunstmarkt, een sponsorloop of zamelen op een andere manier geld in voor een goed doel. 't Kwekkeltje en Mooi zo Goed zo hebben gevraagd of het 'Piratenschip' het goede doel mag zijn. Zo'n 35 organisaties hebben al gereageerd op deze oproep.

Het piratenschip wordt aangekleed met palmbomen, apen, papegaaien, zeerovers, piraten, een zeemeermin en schatkist, kanonnen en rondslingerende kanonskogels en is, zoals alles in de speeltuin, toegankelijk, bereikbaar en bespeelbaar voor mindervaliden. Dit bijzondere speeltoestel is speciaal voor speeltuin 't Kwekkeltje ontworpen.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox