Logo stadsbladdenbosch.nl


null
null (Foto: null)

Jonge Verteller van het Jaar steekt Het Lopende Vuur aan

DEN BOSCH - Joren Menkveld opent vrijdag 5 januari het nieuwe jaar van Vertelpodium Het Lopende Vuur in Den Bosch. Met zijn 24 jaar is Joren een verteller van de nieuwe generatie. Hij baant zich een pad door zijn jonge leven met zijn verhalen als tomtom. De ene keer wijzen ze hem de goede weg, een andere keer wordt hij uitgedaagd flink bij te sturen.

Menkveld werd in 2016 'Jonge Verteller van het Jaar' op het Amsterdam Storytelling Festival. Dat opende voor hem de weg naar het grotere publiek en langzamerhand bespeelt hij verschillende podia en treedt op tijdens festivals. Joren vertelt een tweetal verhalen over schoonheid in het gewone leven. Het ene verhaal vanuit de lach en het ander vanuit de traan. Beide laten ze iets zien van de kracht van het gewone leven.

In 'Doelpunt van het jaar' van Toon Kortooms is men getuige van de belangrijkste voetbalwedstrijd die Peelland kent: de strijd om de wisselbeker. Het bloed begint te koken, het zweet te stromen, de tranen te rollen (van het lachen), terwijl toehoorders toeleven naar de ontknoping.

'Vrienden in hart en haren', van Annette Smith vertelt over een opgroeiende vrouw, Janet, die op school steeds meer vastloopt, hoe hard ze ook werkt en hoeveel bijles ze ook volgt. Dag in dag uit wordt ze geconfronteerd met wat ze niet kan. Tot er een onwaarschijnlijke vriend opduikt.

De vertelavond begint vrijdag 5 januari om 20.00 uur bij Annelies Op Heij aan de Maastrichtseweg 117 in Den Bosch. De toegang kost 7,50 euro.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox