Logo stadsbladdenbosch.nl


Jong en oud beleven plezier op de Vughtse ijsbaan. Voor degenen die nog niet zo goed kunnen schaatsen, zijn er zeehonden om je aan vast te houden of op te zitten. De ijsbaan is nog tot en met zondag 7 januari geopend. Foto: Lisette Broess-Croonen
Jong en oud beleven plezier op de Vughtse ijsbaan. Voor degenen die nog niet zo goed kunnen schaatsen, zijn er zeehonden om je aan vast te houden of op te zitten. De ijsbaan is nog tot en met zondag 7 januari geopend. Foto: Lisette Broess-Croonen (Foto: Lisette Broess)

Schaatsplezier voor jong en oud

VUGHT - Voor de negende keer is er in het centrum van Vught een ijsbaan neergezet. 'De Vorst van Vught' zorgt voor schaatsplezier voor jong en oud en trekt net als voorgaande jaren weer veel bezoekers.

Door Lisette Broess-Croonen

Volgens voorzitter Angèle van de Water verloopt het dit jaar tot nu toe allemaal goed. "De sfeer is goed, het is erg gezellig. We hebben ook al meer bezoekers dan vorig jaar, ik verwacht dat we ruim over de tienduizend heen gaan. Veel van de activiteiten zaten vol, zoals de schaatslessen en de ijshockeyclinic en ook de horeca heeft niets te klagen."

Voor jong en oud zijn er leuke activiteiten. Zo was er een speciale ouderenmiddag voor bewoners van Huize Elisabeth. "Zij hebben uiteraard niet zelf op het ijs gestaan, maar wel genoten van de schaatsende kinderen en een drankje. De kinderen kunnen iedere dag meedoen aan het pinguïn schaatsen en op zaterdag 6 januari is er, in samenwerking met de Heilig Hartkerk, een Driekoningentocht. Dan gaan de kinderen met hun lampion in optocht van de ijsbaan naar Huize Elisabeth, waar ze iets lekkers krijgen, een verhaal wordt verteld en liedjes gezongen. Als ze weer terug zijn, mogen ze een keer gratis van de funslide (glijbaan)."

Sneeuwballengevecht
Nieuw dit jaar is het sneeuwevenement 'Let it Snow'. "Op woensdag 3 januari zorgen we voor echte sneeuw en kunnen er sneeuwpoppen gemaakt worden. Ook gaan we die dag 'Yukigassen', een spectaculair sneeuwballengevecht tussen teams van vijf personen. En we houden een wedstrijd wie er het snelst van de glijbaan af gaat tijdens 'Ter band, ter ijs en in de sneeuw'. We hopen natuurlijk dat er veel kinderen op dit evenement afkomen en dat het een groot succes wordt."

Dit evenement is, net als enkele andere activiteiten, georganiseerd door MOVE Vught, de organisatie die als doel heeft om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor iedere inwoner van de gemeente Vught. Tijdens de opening van de ijsbaan waren ze, samen met StarsOnStage, verantwoordelijk voor een flashmob. Ook hebben ze schaatsclinics en een ijshockeyclinic verzorgd en hebben ze geregeld dat de Vughtse basisscholen konden komen schaatsen.

De Vughtse ijsbaan bestaat uiteraard ook bij de gratie van de ruim honderd sponsoren en ongeveer zestig vrijwilligers. "We hebben een goede vaste kern die alles draaiend houd. Door omstandigheden zijn er helaas een paar vrijwilligers afgevallen, dus extra mensen zijn altijd welkom." De vrijwilligers zorgen onder andere voor de verhuur en het onderhoud van de schaatsen, voor toezicht en onderhoud van de ijsbaan en toezicht op de funslide. Zij zijn nog tot en met zondag 7 januari in de weer om ook van dit jaar een succes te maken.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox