Logo stadsbladdenbosch.nl


Burgerwetenschappers helpen aan schone rivier

DEN BOSCH - Natuurorganisatie IVN is op zoek naar vrijwilligers die als burgerwetenschapper willen bijdragen aan een schone Maas en Waal. Voor het eerst in Nederland wordt er een grootschalig onderzoek gestart naar rivierafval langs de Maas en Waal burgerwetenschap. Dat onderzoek is onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee.

Schone Rivieren zoekt vrijwilligers die mee willen doen aan dit unieke rivierafvalonderzoek. Hiermee kan het verschil worden gemaakt in de aanpak van de plastic soep. De droom van Schone Rivieren is dat er vanuit de Nederlandse rivierdelta geen plastic afval meer de Noordzee in stroomt. De voorbereidende training is zaterdag 27 januari in Den Bosch, van 10.00 tot 15.00 uur. Aanmelden als vrijwilliger kan via de vacature op schonemaas.nl/brabant.

Training, onderzoek, evaluatie
Voor het onderzoek in Noord-Brabant worden vrijwilligers gezocht die als onderzoeker een bijdrage willen leveren aan kennis over zwerfafval op de oevers van de Maas en/of Waal. Vrijwilligers dienen op vier dagen beschikbaar te zijn: een dag training, twee onderzoeksdagen en een dag evaluatie. Vrijwilligers worden tijdens metingen in februari en september ingedeeld op een stuk oever langs de Maas of Waal. Daarna voeren ze thuis de gegevens in via een website voor analyse door de Universiteit Leiden.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox