Logo stadsbladdenbosch.nl


Den Bosch blijft doorbouwen

DEN BOSCH - In de gemeente Den Bosch zijn vorig jaar ruim duizend nieuwe woningen gebouwd, waarvan een groot deel sociale en middeldure huur. Dat blijkt uit een rapport dat Den Bosch heeft laten opstellen om de voortgang van de Woonagenda te controleren. Het gemeentebestuur verwacht dat er dit jaar nog eens 1.200 woningen bij komen.

In het woonrapport van de gemeente komt naar voren dat vooral de bouw in het Paleiskwartier en Willemspoort flink doorzette. In Nuland werden twee woonprojecten afgerond, in Vinkel en Rosmalen zijn woningen in aanbouw. Verder zijn er woningen opgeleverd binnen het project 'Vrij Spel' en kregen verschillende kantoren een woonfunctie.

Volgens wethouder Eric Logister wordt met de bouw van de ruim duizend woningen de ambitie uit de Woonagenda overstegen. "Dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor alle mensen die een woning zoeken. Het betekent niet dat we achterover gaan leunen. Integendeel. Op alle fronten zetten we een tandje bij: bij huur en koop, voor jong en oud. Samen met ontwikkelaars, bouwers en woningcorporaties. Zodat nog meer mensen hun woonwens waar kunnen maken."

De woningcorporaties bouwden in 2017 ruim 200 woningen. Ook kwamen er 146 tijdelijke kamers in de Zuiderschans, voor studenten en jongeren met begeleiding.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox