Logo stadsbladdenbosch.nl


"Ik realiseer me dat ik in de gelukkige omstandigheid ben om dit aan te bieden", vertelt Angela van Oost van schoonheidssalon Aguest in Den Bosch. "Dat is wat mij voldoening geeft."
"Ik realiseer me dat ik in de gelukkige omstandigheid ben om dit aan te bieden", vertelt Angela van Oost van schoonheidssalon Aguest in Den Bosch. "Dat is wat mij voldoening geeft."

Quiet-members ontspannen bij de schoonheidssalon

DEN BOSCH - Quiet Community wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. In Den Bosch heeft zij, sinds de lancering afgelopen oktober, ruim 50 sponsoren en supporters weten te mobiliseren. Samen verzachten zij - door regelmatig een gratis dienst te verlenen – stille armoede in Den Bosch. Quiet Den Bosch is hard op zoek naar lokale sponsoren om haar members iets aan te bieden wat ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven. Bijvoorbeeld een ontspannen behandeling bij schoonheidssalon Aguest.

Als iemand weet hoe fijn het is om een massage of schoonheidsbehandeling te krijgen, dan is het Angela van Oost wel. Als eigenaar van schoonheidssalon Aguest in Den Bosch, werkt zij al haar hele leven graag en veel met mensen. Voorheen in de psychiatrische verpleging en in een verzorgingshuis, nu als schoonheidsspecialist met energetische huidverzorging en massage. Angela: "Ik zie hoe mensen genieten van een voetmassage, een gezichtsbehandeling of schoudermassage. Mensen knappen enorm op van een positieve aanraking. Dat zeggen ze me ook letterlijk. En dat is wat mij voldoening geeft."

Chinese geneeskunde
Om die reden zocht Angela al langer naar een manier om haar mogelijkheden en talenten onbaatzuchtig in te zetten. Toen Quiet een oproep deed voor lokale sponsoren, kwam dat als geroepen. "Inmiddels heb ik al een paar members kunnen verrassen met een behandeling. Vooraf neem ik altijd even contact op met degene die komt. Om af te stemmen wat we gaan doen en elkaar vast een beetje te leren kennen. Ook vraag ik naar de geboortedatum. Dat doe ik met een speciale reden. Ik geef namelijk behandelingen op basis van de Chinese geneeskunde. Dat betekent dat ik niet alleen naar de huid kijk, maar naar de totale mens. Uit de geboortedatum kan ik van tevoren al het een en ander afleiden over het bioritme van iemand."

De medische kennis van Angela zorgde voor een van de members zelfs tot meer inzicht in haar gezondheid. Zo vermoedde Angela dat er iets met haar suikerspiegel aan de hand was. Dat bleek later inderdaad te kloppen.

Natuurlijk zorgt Angela voor een goede uitleg aan de members. "Ik heb al 35 jaar ervaring in het vak, dus ik kan aardig inschatten hoe ver ik daarin moet gaan hoor!", lacht ze. Bij een behandeling ontstaat er vaak een praatje met de klant. In een ontspannen sfeer vertellen mensen graag iets over zichzelf en Angela is altijd geïnteresseerd in de ander.

Maar soms is zwijgen beter. Er kwam een heer voor een behandeling waarbij ik besloot in alle rust het masker te geven en geen gesprek te starten. Deze man was me daar achteraf zeer erkentelijk voor. Je moet je voorstellen dat hij altijd al allerlei vragen moet beantwoorden. Dit was precies wat hij even nodig had."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox