Logo stadsbladdenbosch.nl


Chef-kok Richard Merks, gebogen over een buitengrill, bakt biologische hamburgers.
Chef-kok Richard Merks, gebogen over een buitengrill, bakt biologische hamburgers. (Foto: Henk van Esch)

Chef-kok neemt kijkje uit de keuken bij TasteXL

VUGHT/DEN BOSCH - Onder andere Chef-kok Richard Merks verruilde zaterdag 7 oktober zijn restaurant Ries aan de Kruisstraat in Den Bosch voor een buitengrill op Fort Isabella in Vught. Tijdens de TasteXL Food Market bakte hij hamburgers, biologisch en met streekproducten. Dat concept rolt TasteXL zondag 22 oktober ook uit in Den Bosch, op de laatste dag van de herfstvakantie. 

Na een ontvangst op het voorplein van het Noordbrabants Museum wordt in vier verschillende restaurants een gerecht geserveerd met bijpassend drankje. Daarnaast gaan bezoekers van TasteX naar drie typisch Bossche cafeetjes waar ze worden verrast met trendy bites. 
 
De culinaire dag wordt 'zoetjes' afgesloten met een dessert met LIVE muziek op één van de drie locaties café Reinders, café Bar Le Duc of Beekveld. In café Reinders speelt Harry's Jazzband, bij Bar le Duc treedt BB Jazz op en bij Beekveld Sax en Piano.
 
Deelnemende restaurants zijn Breton, ff Swanjéé , In den Zevenden Hemel, LUX, Ries, Museum Brasserie, Bob & Co, Het Groote Genoegen, Pilkington's, KEK  en Allerlei. Dessert & live muziek bij Café Reinders, Café Bar le Duc of Eetcafé Beekveld en de trendy bites in café 't Pumpke, Café de paternoster en Café M'n Tante. 

TastXL is zondag 22 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Kaarten zijn à 49,50 euro te bestellen via www.tastexl.nl. Daarvoor krijgt men 4 gerechten, 7 drankjes en 3 bites. 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox