Logo stadsbladdenbosch.nl


Marlies, Douwe, Leon en Astrid vinden het allemaal heerlijk om vooral te zingen en te acteren en doen dit in de bijzondere groep van Music AcademyGLOW. Foto: Wendy van Lijssel
Marlies, Douwe, Leon en Astrid vinden het allemaal heerlijk om vooral te zingen en te acteren en doen dit in de bijzondere groep van Music AcademyGLOW. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

De bijzondere groep van Music Academy GLOW

BERLICUM - Elke zondag tussen 17.30 uur en 18.30 uur komen Marlies, Leon, Astrid en Douwe bij elkaar bij Den Durpsherd in Berlicum om zich bij Music Academy GLOW uit te leven in dansen, zingen en acteren. Het viertal heeft een (lichte) beperking, maar wordt er onder deskundige begeleiding wekelijks geleerd hoe te performen en uiteindelijk als onderdeel van- en samen met alle andere GLOW groepen aan het einde van het seizoen met elkaar een bruisende musical neer te zetten. Wekelijks wordt er gewerkt aan acteer, zang en dansoefeningen. Een hobby die velen ontzettend leuk vinden. Voor mensen met een beperking zijn er niet veel theaterverenigingen waar zij zich bij aan kunnen sluiten.

Door Wendy van Lijssel

Als Music Academy GLOW verzorgen zangdocent Judith van Erp en muzikant George Blanken theaterlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen op locaties in Heeswijk-Dinther, Berlicum en Rosmalen. Marlies Corsten uit Rosmalen, Douwe van Beeck uit Boxtel, Leon Netten uit Den Bosch en Astrid Tolboom uit Loosbroek zijn blij met GLOW en de bijzondere groep waar zij onderdeel van uitmaken.

'Ik ben er mijn douchehokje voor uitgekomen'
Marlies sloot zich direct na oprichting ervan in 2016 aan. "Ik zing al mijn hele leven onder douche en ben er mijn douchehokje voor uitgekomen", vertelt ze lachend en vervolgt: "Je hoeft geen auditie te doen. Ze vinden het gewoon fijn als je mee doet. Ik moest echter wel hardop in de groep zingen. Dat vond ik spannend. Judith motiveert en helpt je echter." Ze constateert tevreden: "GLOW heeft me van mijn onzekerheid afgeholpen en omdat me geleerd is hoe ik mijn gevoel in liedjes moet leggen heeft het mijn leven een stuk vrolijker gemaakt."

'Dansen is niet zo mijn ding'
Douwe zit met belangstelling te luisteren. Hij is nog niet lang aangesloten en blij dat hij eindelijk een club heeft gevonden waar hij zijn passie kwijt kan. Hij voelt zich al helemaal thuis. "Ik wilde dit al heel lang en vindt het fijn dat ik lekker kan zingen en acteren. Dansen is niet zo mijn ding", vertelt hij en voegt toe: "We hebben allemaal een beperking, maar we respecteren elkaar. Iedereen mag hier zijn zoals hij of zij is."

Dat geldt ook voor Leon. Hij glorieerde in 2015 in een musical op school waarna hij het advies om toneel te gaan spelen ter harte nam en zich aansloot bij GLOW. "Ik vind het heel leuk om een rol te spelen waarbij ik tegelijk toch een beetje mezelf mag zijn", laat hij weten. Dat is overigens, zo laat Judith weten, geen toeval. "George en ik zorgen ervoor dat iedereen bij de jaarlijkse musical, een rol krijgt die bij hem of haar past".

'We vullen elkaar aan'
Astrid, tot slot, is ook vanaf dag één lid van genoemde groep. "Ik zong eerst bij een koor. Toen dat ophield ben ik lid geworden van GLOW. Ik heb steeds meer dansen en acteren geleerd. Alles is een beetje groter geworden en ik vind het alle drie leuk om te doen", stelt ze vast. Het viertal claimt dat GLOW belangrijk is voor hen. Ze merken door elkaar op: "Het staat gemarkeerd in mijn agenda. Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd", en "We vullen elkaar aan."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox