Logo stadsbladdenbosch.nl


Gezond Den Bosch is zondag 8 oktober van 10.00 tot 17.00 uur bij Sportcentrum Maaspoort gebouw De Plek. De toegang is gratis, exclusief opgave workshops en Fittest van 30 min. à 5 euro, APK Fittest van 60 min. à 10 euro. Verdere informatie en kaarten workshops en Fittest: www.gezonddenbosch.nl. Voor opstapplaatsen en vertrektijden gratis buspendels raadpleeg: gezonddenbosch.nl/buspendels.
Gezond Den Bosch is zondag 8 oktober van 10.00 tot 17.00 uur bij Sportcentrum Maaspoort gebouw De Plek. De toegang is gratis, exclusief opgave workshops en Fittest van 30 min. à 5 euro, APK Fittest van 60 min. à 10 euro. Verdere informatie en kaarten workshops en Fittest: www.gezonddenbosch.nl. Voor opstapplaatsen en vertrektijden gratis buspendels raadpleeg: gezonddenbosch.nl/buspendels. (Foto: Ad Pijnenburg)

Beurs voor een gezonder Den Bosch

DEN BOSCH - Gezondheid is niet een strak lijf, een wasbord, of zonder aanstoot een T-shirt kunnen dragen. Natuurlijk, een goede fysieke gesteldheid versterkt je weerbaarheid maar de vraag is hoe krijg je een gezond lijf, hoe onderhoud je het en bovenal hoe sta je met je gezonde lijf in de maatschappij?

Door Ad Pijnenburg

Op zondag 8 oktober krijgt u antwoord bij bezoek aan de informatiebeurs 'Gezond Den Bosch' in het Sportcentrum Maaspoort gebouw 'De Plek'. U kunt meedoen aan allerlei sportactiviteiten, workshops en een 30 minuten of 60 minuten durende fittest. Daarnaast zijn er diverse presentaties en uitgebreide informatie op het gebied van Sport, Gezondheid en Welzijn.

Vier hoofdthema's
Gertruud Verwoert coördinator van Gezond Den Bosch: "Met 8 medewerkers hebben wij het evenement voor het tweede jaar opgezet. Er zijn zo'n vijftig deelnemende partijen die hun activiteiten binnen vier hoofdthema's uitvoeren: Voeding & Lifestyle, Gezondheid & Medisch, Sport& Dans en Body & Mind. Een evenwichtige mix van horen, zien en doen. De uitvoering van Gezond Den Bosch vindt plaats in gebouw 'De Plek' het oude Flik-flak gebouw. Omdat ons gebouw aan 55 organisaties onderdak verleent, waaronder Flik-Flak, kozen wij voor een nieuwe overkoepelende naam 'De Plek'. Wekelijks maken ruim 1.000 sporters gebruik van onze accommodatie."

Fittest als menselijke APK
Paradepaardje van de beurs is de Fittest, een zeer uitgebreide soort coopertest. Door sportartsen en andere professionals worden achttien aan leeftijd gebonden onderdelen getest gevolgd door een persoonlijk advies. Het evenement 'Gezond Den Bosch' roept de vraag op hoe gezond Den Bosch nu eigenlijk is? Gertruud: "Dat weten we eigenlijk niet. Wij hebben niet de bedoeling dat te beoordelen. Wij houden de uitslagen van onze fittest namelijk strikt persoonlijk. Maar het zou wél een grotere dimensie aan het evenement geven. Onze Fittest is daar uitstekend voor geschikt. We moeten er eens over nadenken."

Blauwe Engelen helpen mee
Ans van Houwelingen van de Seniorenraad ondersteunt het belang van Gezond Den Bosch voor senioren: "Jong en oud in een sportieve context geeft nieuwe inspiratie. Wij zijn ook blij dat vervoer naar Maaspoort gratis door De Blauwe Engelen wordt geregeld." Met acht busjes vertrekken de pendels om het uur vanuit diverse wijken in Den Bosch, Nuland, Vinkel, Rosmalen, Den Dungen, Engelen en Boxtel. Daarmee zetten De Blauwe Engelen hun gewaardeerde werk voort zoals tijdens het Jheronimus Bosch 500 jaar. Een bijzondere geste dat past bij het karakter van een Gezond Den Bosch.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox