Logo stadsbladdenbosch.nl


De Truck Tour start om 14.00 uur bij Zorgpark Voorburg in Vught en rijdt via Boxtel en Sint-Michielsgestel weer terug. Meer informatie over de Truck Tour 2017 is te vinden op www.afvalstoffendienst.nl.
De Truck Tour start om 14.00 uur bij Zorgpark Voorburg in Vught en rijdt via Boxtel en Sint-Michielsgestel weer terug. Meer informatie over de Truck Tour 2017 is te vinden op www.afvalstoffendienst.nl.

Truck Tour uitgebreid, kom je ook zwaaien?

DEN BOSCH - De Truck Tour – een stoet van vuilniswagens - rijdt dit jaar een uitgebreidere route. De stoet trekt zondag 1 oktober niet alleen door Den Bosch maar ook door Vught, Haaren, Boxtel en Sint-Michielsgestel.

Zo'n 65 mensen die in behandeling zijn bij Reinier van Arkel of deelnemen aan het initiatief Samen Sterk in de wijk uit Vught rijden dit jaar mee met de Truck Tour. "Een mooi en belangeloos initiatief van de Afvalstoffendienst voor onze cliënten", aldus Eddy van Doorn. Eddy is bestuursvoorzitter van Reinier van Arkel, instelling voor gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg.

In totaal rijden vijftig vuilniswagens mee: van zijladers, achterladers, kleppenwagens tot haakwagens en grote opleggers. Van de Afvalstoffendienst van de gemeente Den Bosch rijden er 43 vuilniswagens mee. Ook gaan zes vuilniswagens van de gemeente Boxtel mee, net als de nieuwste truck van de gemeente Vught.

Startschot
De Truck Tour start om 14.00 uur bij Zorgpark Voorburg in Vught en duurt zo'n 2,5 uur. Eddy van Doorn geeft het startschot. Ook wethouder Hoskam van Den Bosch, wethouder Van Wanrooij van Boxtel, wethouder Mathijssen van Sint-Michielsgestel en wethouder Heijboer van Vught zijn aanwezig.

Route
De Truck Tour vertrekt om 14.00 uur bij Zorgpark Voorburg aan de Watertorenlaan 13. Via de Laagstraat, Michiel de Ruyterweg en Esscheweg rijdt de stoet dwars door Esch, via de Haarenseweg en Leunisdijk. Via de Esschebaan, Leenhoflaan en Annastraat rijdt de stoet naar de Parallelweg Noord, Stationsstraat, de Baroniestraat en Schijndelsedijk. Via de St. Lambertusweg en Dorpsstraat rijdt de colonne door Gemonde. Via de Gemondseweg rijdt de Truck Tour naar St. Michielsgestel. Via de Schijndelsestraat en Nieuwstraat richting De Hoogstraat naar Den Dungen. Via het Maaskantje rijdt de stoet naar de Litserstraat richting de Dungense Brug. Via de N279 en de Maastrichtseweg rijden ze richting de Rijnstraat, Van Grobbendoncklaan en Aartshertogenlaan. Over de Diezebrug rijdt de stoet naar het Wilhelminaplein en weer terug richting Vught via Taalstraat en Glorieuxlaan. Rond 16.30 uur komt de Truck Tour weer aan in Vught.

De gemeente Den Bosch zet een groot aantal verkeersregelaars in. Zo kan de colonne op een veilige manier de route rijden. En is er zo min mogelijk overlast voor het andere verkeer.

De Truck Tour is een idee van Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch. Alle medewerkers van Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch én de medewerkers van Zorgpark Voorburg werken hier vrijwillig aan mee. Dit jaar rijdt de Truck Tour voor de derde keer. Verschillende sponsors zorgen ervoor dat de Truck Tour 2017 een indrukwekkende dag wordt.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox