Logo stadsbladdenbosch.nl


Per workshop vraagt Maakplaats 073 drie euro. Niet per keer, maar per werkstuk. Pas bij het volgende werkstuk dragen deelnemers weer bij aan de onkosten. Foto: Olaf Smit
Per workshop vraagt Maakplaats 073 drie euro. Niet per keer, maar per werkstuk. Pas bij het volgende werkstuk dragen deelnemers weer bij aan de onkosten. Foto: Olaf Smit

Copernikkel maakt Maakplaats073

DEN BOSCH - "Als je altijd al uitvinder hebt willen zijn, zit je bij ons helemaal goed", zegt Jonneke Hermans, één van de vier initiatiefnemers van Maakplaats073, de nieuwe activiteit van Copernikkel in Boschveld.

 "We willen kinderen en volwassenen van 8 tot 99 in contact brengen met allerlei techniekjes, of een combinatie daarvan. Uitdagen, zeg maar. Een trui met led-verlichting bijvoorbeeld of een bouwwerk van rietjes en ongekookte spaghetti. Of iets met zonnecellen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Op woensdag 4 oktober gaan we beginnen. Daarna elke woensdag van 15.00 tot 20.00. Je hoeft zeker geen Willy Wortel te zijn om mee te doen, goede zin is al genoeg. Bovendien zij wij erbij om je op weg te helpen".

Laagdrempelige techniek
Maakplaats 073 is de zoveelste activiteit die Boschveld rijk is. Het viel Willem van Engelen, Jonneke Hermans, Kai Herwijn en Rien Mertens op dat leerlingen op scholen maar ook anderen zo weinig praktische ervaring hebben als het om techniek gaat. Dat ze het niet in hun vingers hebben. Waarom geen plek in de wijk waar iedereen vanaf acht jaar op een laagdrempelige manier met allerlei vormen van techniek bezig kan zijn? Dat was een paar maanden geleden. Op 4 oktober is de eerste workshop in de dependance van Copernikkel op de hoek van het winkelcentrum.

'Iedereen werkt mee'
Willem van Engelen: "Het is een echt Boschveldse activiteit waarin we samen aanpakken. Iedereen werkt aan een eigen werkstuk en helpt de ander waar dat nodig is. Op een plaats waar je iets maakt, zoals onze naam Maakplaats al zegt. Wie weet doe je iets met 3d-printers of maak je broches met een kleine lichtkrant die je naam laat zien. Poppetjes van brooddeeg of knikkerbanen. Het liefst zien we dat deelnemers met eigen ideeën komen. Dat kan van alles zijn. Meedoen is in ieder geval leuk, leerzaam en handig."

Alles in huis
"In Boschveld helpen bewonersgroepen elkaar", vervolgt Willem. "We maken gebruik van wat we allemaal in huis hebben. Zo gaat Maakplaats 073 een rol spelen in de wintervoorstelling die Janneke Franke half januari op de planken brengt. Wij verzorgen dan de verlichting. Wie weet wat we voor andere groepen in Boschveld nog kunnen betekenen."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox