Logo stadsbladdenbosch.nl


Fragment uit het promotiefilmpje van de gemeente Vught.
Fragment uit het promotiefilmpje van de gemeente Vught.

Burgemeester daagt Keukenbazen uit (video)

VUGHT - Burgemeester Roderick van de Mortel van de gemeente Vught daagt kinderen uit de gemeente in een promofipmpje uit om een lekker en gezond gerecht te bedenken en daarmee een gooi te doen naar de titel Keukenbazen 2017. "Ik ben op zoek naar de kok die mij SmaakBurgemeester van Nederland gaat maken", zegt Van de Mortel in het filmpje.

Agrarisch samenwerkingsverband AgriFood Capital houdt elk jaar de kinderkookwedstrijd Keukenbazen, om kinderen te laten ervaren dat lekker en gezond eten gewoon uit de buurt komt. Kinderen kunnen zich aanmelden als ze in het schooljaar 2017-2018 in groep 7 of groep 8 zitten en wonen in de gemeente Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Den Bosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden of Vught.

In teams van twee, drie of vier moeten de kinderen een gezond en lekker hoofdgerecht bedenken en daarvoor producten uit de eigen buurt gebruiken. Ze maken foto's van het kookproces en sturen die met een beschrijving van het gerecht en ingrediënten met de inschrijving mee.

Live kookwedstrijd
Het ingestuurde gerecht wordt daarna beoordeeld door een topkok. In iedere gemeente kiest een lokale kok het winnende hoofdgerecht. Welk team dat is, maakt de organisatie van Keukenbazen op 2 oktober per gemeente bekend. Zo blijven er zeventien teams in de race die elk met 'hun' kok gaan strijden tijdens de Mega Live KookBattle in Den Bosch op 7 oktober. De teams en de koks koken dan het gerecht voor een professionele jury die beslist wie de Keukenbazen van 2017 zijn.

SmaakBurgemeester 
Die winnaars worden vier dagen later aangewezen, als op 11 oktober de professionele koks alle gerechten van de teams nog eens koken en burgemeesters, ouders, gasten en de kinderen samen aan tafel gaan. Na het eten maakt de vakjury het winnende team bekend. De burgemeester uit de winnende gemeente mag zich een jaar lang 'SmaakBurgemeester van Nederland' noemen. En dat is precies waar burgemeester Van de Mortel op uit is, zegt hij.

Bekijk de promotievideo hieronder. 

reageer als eerste
Meer berichten