Logo stadsbladdenbosch.nl


Vughtenaar Peter Pijnen zette de zeer succesvolle Facebookgroep 'Je bent pas een Vughtenaar als...' op. "We hebben meer dan zesduizend actieve leden, dat is echt ongelooflijk."
Vughtenaar Peter Pijnen zette de zeer succesvolle Facebookgroep 'Je bent pas een Vughtenaar als...' op. "We hebben meer dan zesduizend actieve leden, dat is echt ongelooflijk."

Je bent pas een Vughtenaar als...

VUGHT - Peter Pijnen (52) besloot twee jaar geleden een Facebookgroep op te richten onder de noemer 'Je bent pas een Vughtenaar als…'. En met succes, de pagina is de best bekeken pagina van Vught.

Door Lisette Broess-Croonen

"Ik ben altijd al heel erg geïnteresseerd geweest in geschiedenis en Vught heeft heel veel geschiedenis. Ik was ook erg actief met het plaatsen van berichtjes op de vergelijkbare Facebookgroep over Den Bosch. Daar kreeg ik ook veel reacties op en ik besloot het eens te gaan proberen met Vught. Vanaf het begin is het enorm snel gegaan, binnen een paar maanden zaten we al op drieduizend leden en dat is na twee jaar gegroeid tot ruim zevenduizend. En het mooie is dat een overgrote meerderheid daarvan ook echt actief is, veel meer dan ik verwacht had!"

Beheerders helpen mee
Het succes is zelfs zo groot, dat Pijnen sinds kort een groep beheerders om zich heen heeft verzameld. "Het werd te veel werk naast mijn eigen bedrijf. Nu heb ik paar goede mensen om me heen verzameld om de kwaliteit van de pagina zo hoog mogelijk te houden. Het is echt mijn kindje dus ik blijf er zelf altijd mee doorgaan, maar ik ben blij dat ik nu goede medebeheerders heb gevonden." Volgens de Vughtenaar doet de pagina het zo goed, omdat het een soort startpagina van Vught is geworden. "We hebben veel oude foto's met verhalen, maar ook actueel nieuws. En af en toe hebben we leuke acties met lokale ondernemers. Het is zeker niet de bedoeling dat het een commerciële pagina is, maar als ondernemers een leuke actie hebben, mogen ze altijd contact opnemen!"

Respectvol
Pijnen blijft mensen oproepen om leuke berichten te plaatsen op de pagina. "Alles waarvan iemand vindt dat het met Vught te maken heeft, mag geplaatst worden. Al zijn er wel een paar regeltjes. Ik wil geen negativisme op de pagina. Kritiek hebben mag, maar dan wel opbouwend. Dus geen geklaag. En we gaan in deze groep respectvol met elkaar om. In het verleden waren er periodes dat ik veel moest ingrijpen en soms zelfs mensen moest blokkeren. Dat gebeurt nu gelukkig nog maar sporadisch. We zijn echt niet roomser dan de Paus, maar het moet wel fatsoenlijk blijven."

Zelf woont de initiator van de populaire Facebookgroep ook al jaren in Vught. "Ik heb hier mijn puberteit doorgebracht, gewerkt en mijn kinderen zijn hier naar school gegaan en groot geworden. Je hebt hier alles en mensen wonen volgens mij over het algemeen met plezier in Vught. Bovendien hebben niet alle dorpen zoveel historie en zijn ze zo bekend."

3 reacties
Meer berichten