Logo stadsbladdenbosch.nl


Jasmijn en Sterre hebben al weer heel zin in de vakantieweek van Jeugd Aktief. "Het is zo gezellig en je leert iedere keer nieuwe kinderen kennen. En je bent de hele dag buiten leuke dingen aan het doen."
Jasmijn en Sterre hebben al weer heel zin in de vakantieweek van Jeugd Aktief. "Het is zo gezellig en je leert iedere keer nieuwe kinderen kennen. En je bent de hele dag buiten leuke dingen aan het doen." (Foto: Lisette Broess-Croonen)

'We willen Jeugd Aktief niet missen!'

VUGHT - In de laatste week van de zomervakantie zullen ruim duizend Vughtse kinderen weer deelnemen aan de Jeugd Aktief week, begeleid door vele enthousiaste vrijwilligers. Ook Sterre (15) en Jasmijn (11) doen al vanaf de kleuterschool mee aan deze jeugdweek.

Door Lisette Broess-Croonen

Enthousiast vertellen de twee zussen over de vakantieweek, die ze voor geen goud willen missen. "Je leert heel veel andere kinderen kennen en je bent de hele week buiten bezig met leuke dingen." vertelt Jasmijn. Voor haar wordt het de laatste week als deelnemer aan deze week die bedoeld is voor basisschoolkinderen. "Maar ik ga me tijdens de week al inschrijven voor de vliegende brigade. Ik hoop dat ik daar voor wordt ingeloot, want dan begin ik gewoon opnieuw met Jeugd Aktief, maar dan in de leiding."

Haar zus Sterre heeft de twee jaar bij de vliegende brigade al gehad en begint nu aan haar eerste jaar als leidster. "Ik heb er weer heel veel zin in. In de vliegende brigade heb ik echt alle kanten van Jeugd Aktief leren kennen. Nu zit ik de hele week als leidster bij een groepje kinderen uit de groepen 1-2."

Toneelspel
Een week lang zullen de meiden zich bezighouden met het thema 'Hotel Chique de Frimûelle'. "Het hoofdthema komt terug in de toneelspellen die er opgevoerd worden. Op de openingsdag is er een toneelspel met alle acteurs op het hoofdpodium. Daarna splitsen de acteurs zich op over de verschillende groepen en moeten de kinderen hen helpen om problemen op te lossen. Op vrijdag is het eindspel weer op het hoofdpodium en wordt alles opgelost."

De activiteiten vinden vooral buiten plaats en het hoogtepunt is voor de meesten toch wel de bivak. "De groepen 1-2 en 3-4 blijven één nachtje slapen en de groepen 5-6 en 7-8 twee nachten. De bivak begint altijd met een kampvuur en is het allerleukste. De hele nacht keten en dan de dag erna doodop meedoen aan de activiteiten. Maar de hele week is super gezellig. Onze ouders weten ook dat we de laatste vakantieweek niet weg kunnen, want we willen de jeugdweek niet missen!"

Reageer als eerste
Meer berichten