Logo stadsbladdenbosch.nl


Repaircafé in de Moerkoal

MIDDELRODE - Ook in de zomervakantie gaat Repaircafé Middelrode door. Juist nu het tijd wordt om de coniferenhagen te scheren, verwachten de vrijwilligers mensen met kapotte snoei- en heggenscharen. Dat kan vrijdag 4 augustus tussen 09.30 en 12.00 uur bij de Moerkoal in Middelroed.

De groep vrijwilligers doet zijn best om tuingereedschap maar ook huishoudelijke apparaten, klokken, fietsen en kleding waar een scheurtje in zit te repareren. Behalve voor eventuele onderdelen hoeven de 'klanten' niets te betalen voor de reparatie. Een vrijwillig fooitje is natuurlijk altijd welkom.

Het werk van het Repaircafé is goed voor het milieu, er wordt minder weggegooid. En volgens de vrijwilligers is zo'n Repaircafé ook erg gezellig. Terwijl zij met de reparatie bezig zijn kijken, denken en leren de klanten mee, onder het genot van een kop koffie. Het Repaircafé geeft de tip om vroeg te komen, dan is er zeker genoeg tijd om de reparatie uit te voeren.

Wie niets te repareren heeft kan langskomen om een praatje te maken bij de Dorpstafel, die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. Ook staan de mensen van BINT van het SWO en de wijkverpleegkundige van Laverhof klaar om informatie te verschaffen.

Reageer als eerste
Meer berichten