Logo stadsbladdenbosch.nl


Peter Bekkers is al klaar voor de twintigste editie van de Ride for the Roses, een fietstocht tegen kanker, die op drie september gereden wordt. "De fietstocht is een sportieve, gezonde en gezellige manier om een vuist te maken tegen kanker".
Peter Bekkers is al klaar voor de twintigste editie van de Ride for the Roses, een fietstocht tegen kanker, die op drie september gereden wordt. "De fietstocht is een sportieve, gezonde en gezellige manier om een vuist te maken tegen kanker".

Op de fiets in strijd tegen kanker

DEN BOSCH - Op een gezonde en sportieve manier een vuist maken tegen kanker. Dat is het idee achter 'Ride for the Roses', een tourrit waar op 3 september weer ongeveer tienduizend fietsers aan mee doen. "En al die fietsers hebben hun eigen verhaal".

Door Lisette Broess-Croonen

Ook Peter Bekkers (57) heeft zijn eigen verhaal. "Vijf jaar geleden kreeg ik ineens heel erge buikpijn en belandde ik in het ziekenhuis. Daar bleek een grote tumor tegen mijn nieren aan te drukken. In mijn familie kwam heel veel kanker voor, maar zo dichtbij was het nog nooit geweest. Ik had wel geluk, want het bleek zaadbalkanker te zijn, de best behandelbare soort. Een dag later ben ik direct geopereerd en daarna is een forse chemokuur gestart. Ik heb een goede behandeling gehad die gelukkig is aangeslagen. Ik ben nog niet schoon, want er zit nog één tumor. Die houden ze goed in de gaten met een halfjaarlijkse controle. Dat is altijd weer even spannend, want de toekomst blijft onzeker. Maar ik heb nu nergens last van en kan nog gewoon werken, sporten en genieten van mijn kleinzoon Jamie."

Kippenvelmoment
Omdat er veel geld nodig is voor onderzoek naar kanker, besloot de Bosschenaar mee te doen aan de 'Ride for the Roses'. "Het eerste jaar reed ik voor mezelf, daarna voor mijn moeder en broer (beide overleden aan kanker). Dit jaar heb ik gelukkig niemand om voor te rijden, maar rijd ik gewoon voor het goede doel. Mijn vrouw Steffie doet dit jaar voor het eerst ook mee, maar zij rijdt de 'gewone' fietstocht van vijfentwintig kilometer over fietspaden. De echte tourrit is honderd kilometer en daar worden echt wegen voor afgezet."

"Het tempo ligt ook behoorlijk hoog", vervolgt Peter, "gemiddeld zo'n achtentwintig kilometer per uur. Voor de start wordt altijd het nummer The Rose van Bette Midler door iemand gezongen. Dan is iedereen echt muisstil en bezig met zijn eigen gedachten, want we hebben allemaal ons eigen verhaal. Dat is altijd een emotioneel kippenvelmoment. Na afloop van de rit krijgt iedere deelnemer een roos, die roos staat symbool voor een morgen voor iedereen."

reageer als eerste
Meer berichten