Logo stadsbladdenbosch.nl


Foto: Pixabay

HEVO Rosmalen maakt verkeer veiliger met opfriscursus rijvaardigheid

ROSMALEN - Ouderenorganisatie HEVO uit Rosmalen houdt dinsdag 5 september en donderdag 7 september organiseert HEVO Rosmalen weer een opfriscursus Rijvaardigheid. Het doel is om automobilisten alert en met zelfvertrouwen en plezier aan het verkeer te laten deelnemen.

De opfriscursus kent een theorie-en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte wordt de kennis van regels en verkeerssituaties bijgespijkerd. Dat gebeurt aan de hand van een videosimulatie waarin kruispunten, rotondes, voorrangsregelingen in de omgeving te zien zijn. Ook is er aandacht aan medicijngebruik en verkeer. Een plaatselijke apotheker komt daarover uitleg geven.

Praktijk
In het praktijkgedeelte kunnen deelnemers onder meer op een verkeerssimulator ervaren wat alcohol-en medicijngebruik voor invloed hebben op uw reactievermogen in het verkeer. De verkeerssimulator was vorig jaar een groot succes omdat deelnemers op een andere wijze kunnen ervaren wat de consequenties van hun inzicht en handelen zijn. Voor velen een belevenis en een eye-opener.

Tijdens het tweede dagdeel tijden cursisten met hun eigen auto een route rijden onder begeleiding van een erkende lokale rij-instructeur. In de vorm van een verkeersquiz wordt de kennis op verkeersgebied nog eens getest.

Veiliger verkeer
Deze opfriscursus staat helemaal los van het rijbewijs of rijbewijsverlenging. De cursus is puur bedoeld veilige medeweggebruikers te maken. De cursus bestaat uit twee dagdelen. Deelnemers kunnen een voorkeur aangeven voor de ochtend of middag. Deelname kost 12,50 euro per persoon.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Angèle van Beckhoven via 073-5217829 of Pieter Vissers via 073-5217615. Opgeven kan ook via de HEVO-website.

reageer als eerste
Meer berichten