Logo stadsbladdenbosch.nl


Voor dit automobiel heb je nog geen rijbewijs nodig. Ook dit jaar staat de draaimolen weer op de Rosmalense kermis. Foto: Henk van Esch
Voor dit automobiel heb je nog geen rijbewijs nodig. Ook dit jaar staat de draaimolen weer op de Rosmalense kermis. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch)

Kermis in Rosmalen met prikkelarme maandag

ROSMALEN - Het Gildeplein vult zich van zaterdag 5 tot en met zaterdag 9 augustus met lachende koters, gillende meiden en stoere (maar stiekem toch een beetje bange) jongens als de kermis weer in Rosmalen neerstrijkt. Dit jaar is er een speciaal 'prikkelarm' dagdeel, voor mensen die wel van kermis houden, maar niet van harde geluiden of felle lichtjes.

De kermis is tussen zaterdag 5 en zaterdag 9 augustus elke dag geopend tussen 12.00 en 00.00 uur, met uitzondering van zondag. Dan opent de kermis om 13.00 uur. De echte 'thrillseekers' krijgen hun adrenalinestoot in intense attracties als de Booster, de Project 1 of de Breakdance. Wie het liever wat rustiger aan doet kan een ritje maken in de botsauto's of in de Jumbo.

De behendige kermisbezoeker kan zijn mikvaardigheden showen in de schiettent en bij het blikwerpen of een gokje wagen bij de pushers. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in een buggy die niet door papa of mama geduwd wordt, de rups, de draaimolen, touwtje trekken en pony rijden.

Wie op de kermis trek krijgt, kan zich tegoed doen aan typische kermissnoeperij bij de snoepkraam, de poffertjessalon, de suikerspin/popcornkraam, de viskraam of de snackbar.

Prikkelarm
De kermis is maandag 7 augustus van 13.00 uur tot 15.00 uur geopend voor mensen die wel van kermis houden, maar niet van harde muziek en felle lichten. Tijdens deze kermis gelden de gewone prijzen. De muziek staat niet hard, de lampen zijn uit. En bij de grote attracties staan vrijwilligers om de bezoekers te begeleiden. De bezoekers krijgen ruim de tijd om in en uit de attractie te stappen.

reageer als eerste
Meer berichten