Logo stadsbladdenbosch.nl


De eerste HAS-studenten verkennen alvast de Empelse Waard, straks hun veldlaboratorium.
De eerste HAS-studenten verkennen alvast de Empelse Waard, straks hun veldlaboratorium. (Foto: Sander Verwoerd)

Studenten nemen de Empelse Waard over

EMPEL - Een studentenbestuur van de HAS Hogeschool neemt het beheer van de Empelse Waard over van Natuurmonumenten. Met een symbolische overdracht van een voorzittershamer en een klauwhamer overhandigde de natuurorganisatie deze maand het gebied als veldlaboratorium voor de studenten.

Directeur van Natuurmonumenten Marc van den Tweel had enkele jaren geleden al contact met Dick Pouwels van de HAS Hogeschool over een mogelijke samenwerking. De samenwerking maakt van de Empelse Waard een proeftuin voor HAS-studenten, die zich daarvoor hebben verenigd in het bestuur Fieldlab Empelse Waard. De HAS en Natuurmonumenten blijven meekijken en het studentenbestuur ondersteunen.

Samen met de omgeving
De HAS gebruikt hun verse Fieldlab Empelse Waard voor onderzoek en praktijklessen. Studenten van de opleidingen Toegepaste Biologie, Management van de Leefomgeving en Geo Media & Design nemen het beheer van de uiterwaard over. Een van de speerpunten waar het bestuur mee aan de slag gaat is 'community building'. Er speelt veel in en rond de Empelse Waard waar vooral buurtbewoners mee te maken hebben, zoals zwerfafval en loslopende honden. Door de omgeving te betrekken, verwacht Natuurmonumenten dat er meer draagvlak, bekendheid en participatie ontstaat. Die moeten een positieve bijdrage gaan leveren aan het natuurgebied.
 

Reageer als eerste
Meer berichten