Logo stadsbladdenbosch.nl


Deelnemers aan de reis bezoeken deze unieke zestig meter hoog spuitende geiser bij Andernach a.d. Rijn.
Deelnemers aan de reis bezoeken deze unieke zestig meter hoog spuitende geiser bij Andernach a.d. Rijn.

Geologische excursie vanuit Vught naar de Eifel

De belangstelling na een lezing over de Eifel in Vught op 21 april, heeft Ruud Hamel ertoe doen besluiten een nieuwe reis naar de Eifel te organiseren. Hamel is een geologisch kenner van het gebied.

Vught - De reizigers vertrekken op 11 september en komen terug op 14 september. De busreis start bij de Lambertuskerk in Vught op 11 september om 10.00 uur. Deelnemers logeren in een hotel aan de rivier de Ahr met logies, ontbijt en diner. Vanuit het hotel maken ze excursies.
Tijdens de excursies vertelt Hamel over het ontstane landschap met talrijke vulkanen en de verbanden met ons Nederlandse landschap, brengen de deelnemers een bezoek aan een middeleeuwse stad, het Laacherseegebied waarin het vulkanisme nog steeds waar te nemen is, een Romeinse bron en de unieke zestig meter hoog spuitende geiser bij Andernach a.d. Rijn. Verder wordt de vulkaan de Arensberg vanuit de binnenkant bekeken, de unieke waterval bij Nohn, die ieder jaar circa tien centimeter groeit, een unieke jeneverbesheide en een vulkaan waarvan alleen de binnenzijde is overgebleven na de uitstoot.
De reis is inclusief drie overnachtingen, ontbijt, diner, excursies en de busreis. Deelname kost 399 euro per persoon. Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag berekend van 50 euro.
Opgeven of meer info krijgen kan via rhamel1938@kpnmail.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten