Logo stadsbladdenbosch.nl


De toren van de Sint Jan biedt uitstekend uitzicht op het speelveld van de voorronde van het NK Straatvoetbal. Daar stond woensdag 7 juni een plek in de landelijke finale op het spel. De jongens van FC Rondeel uit Zuidoost en de meisjes B.M.C. Toppers uit Sint Michielsgestel wonnen.
De toren van de Sint Jan biedt uitstekend uitzicht op het speelveld van de voorronde van het NK Straatvoetbal. Daar stond woensdag 7 juni een plek in de landelijke finale op het spel. De jongens van FC Rondeel uit Zuidoost en de meisjes B.M.C. Toppers uit Sint Michielsgestel wonnen. (Foto: Ad Pijnenburg)

Parade decor van finales straatvoetbal

Straatvoetballers, leeftijdscategorie 2006-2007 uit alle Bossche wijken en omstreken streden woensdag 7 juni op de Parade voor een finaleplaats Nederlands Kampioenschap Straatvoetbal (NK4x4). De winnaars spelen de landelijke finale in de Jaarbeurs te Utrecht op 1 juli 2017.

Door Ad Pijnenburg

Den Bosch - Larry van Ommen medewerker sport van Gemeente Den Bosch: "Organisator KNVB wil kinderen stimuleren meer naar buiten te gaan. Straatvoetbal is een dankbaar en multifunctioneel instrument. In straatvoetbal komen ook vriendschap, ambitie en plezier samen."

Primaire voetbalbeginselen ontstonden vroeger op straat, auto's waren zeldzaam. "Partijtje maken?" Truitjes markeren de goals, muurtjes en stoepranden spelen mee. De minst getalenteerde of minst snuggere wordt kieper en komt er als kop van jut slecht van af. Geen gejank, want het 'wij gevoel' overheerst. Pleisters en blauwe plekken markeren lessen over weerbaarheid, kameraadschap én heldendom.

Ook Edgar Davids maakte in 2005 met straatvoetbal wereldfaam. Struinde met zijn 'Street Legends' een aantal Amsterdamse straatvoetballers, over de wereld. De 'pitbull' daagde iedereen uit met het doel: winnen! In 2009 richtte hij met journalist Humberto Tan de Straatvoetbalbond Nederland op (SVBN).

In de voorgaande weken zijn in de Bossche wijken en wijken die tot gemeente Den Bosch behoren plus gast St. Michielsgestel voorrondes gespeeld voor de finales op de Parade. Tien jongens- en tien meisjesgroepen plaatsten zich voor de finale.

Lees in het Stadsblad van woensdag 14 juni welke teams er wonnen en zich plaatsten voor de landelijke finale in Utrecht. 

reageer als eerste
Meer berichten